modernizacija

NASA ima novu stranicu, pokreće uslugu NASA+, a stiže i aplikacija

28.07.2023 u 15:28

Bionic
Reading

Najpoznatija svemirska agencija na svijetu NASA uživo prenosi gotovo sva svoja važnija događanja, a sada ih želi objediniti na jedinstvenoj platformi NASA+. Ujedno, podigli su novu web stranicu, a o kojoj žele čuti i vaše mišljenje

Svemirska agencija NASA ovog ljeta lansira svoju platformu za streaming pod nazivom NASA+. NASA već uživo prenosi lansiranja i druge događaje na svojoj postojećoj web stranici, a NASA+ neće sadržavati samo prijenose uživo, već i zbirke originalnih videoserija. Pregršt prvih emisija na platformi bit će čak i novi naslovi koji se pokreću paralelno s uslugom, a ono što će obradovati mnoge jest činjenica da će svi sadržaji biti besplatni i emisije neće biti prekidane oglasima. Drugim riječima, to je mjesto na koje biste trebali otići ako želite u miru gledati NASA-in sadržaj o istraživanju svemira.

Streaming usluga bit će dostupna putem aplikacija za mobilne uređaje s iOS-om i Androidom, a servisu ćete također moći pristupiti na desktop i mobilnim preglednicima, kao i emitirati emisije na zahtjev putem media playera, kao što su Roku, Apple TV i Fire TV.

Svemirska agencija pokreće platformu NASA+ Izvor: Društvene mreže / Autor: NASA

‘Naša je vizija nadahnuti čovječanstvo kroz jedinstveno web iskustvo svjetske klase’, rekao je Jeff Seaton, glavni informativni službenik u sjedištu agencije u Washingtonu. ‘NASA-in naslijeđeni otisak predstavlja priliku za dramatično poboljšanje korisničkog iskustva za javnost kojoj služimo. Modernizacija naših glavnih web stranica s tehnološkog stajališta i pojednostavljenje načina na koji se javnost bavi našim sadržajem na mreži ključni su prvi koraci u tome da informacije naše agencije učinimo pristupačnijim i vidljivijim korisnicima’, dodao je Seaton, a stoji u službenoj objavi na stranicama svemirske agencije.

NASA trenutno ima razna web odredišta za različite programe i odjele, no nova stranica uključivat će sadržaj nekoliko njih. Također će imati integriranu navigaciju i funkciju pretraživanja za lakši pristup informacijama na njenim web stranicama.

Novoj NASA-inoj stranici u još uvijek beta verziji možete pristupiti preko ovog linka.