NESTAJUĆE PORUKE

Napokon smo i to dočekali: Vrlo korisna značajka WhatsAppa uskoro dolazi i na iPhone

12.07.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Najnovija verzija WhatsAppa koja donosi mogućnost slanja poruka koje se jednom čitaju i onda automatski brišu stigla je i u beta verziju za iOS

Nakon što je mogućnost slanja samobrišućih poruka doveo na betu za Android, Facebook je značajku počeo testitrati i na iOS uređajima. Najnovija beta verzija WhatsAppa koju spominje WABetaInfo verzija je 2.21.140.9. U njoj korisnici mogu isprobati mogućnost slanja fotografija i videa koji se automatski samouništavaju nakon što ih primatelj pogleda. Svi koji imaju pristup ovoj 'view once' opciji u polju za tekst će vidjeti posvećenu tipku koja podsjeća na odbrojavanje.

Za razliku od nestajućih poruka koje se brišu nakon sedam dana, fotografije i videi koje šaljete pomoću načina rada za jednokratni pregled nestaju odmah nakon što zatvorite razgovor. Pošiljatelj će, naravno, dobiti podsjetnik da je njihovu sliku netko pogledao.

Kao što piše WABetaInfo, ova metoda slanja medija nije krajnji odgovor - aplikacija uopće ne blokira skidanje slika. Ako ste primatelj - također ne postoji način na koji možete prikriti potvrdu pregledane poruke. Kao što se da naslutiti, WhatsApp je ovu novu značajku promovirao kao metodu koja ohrabruje 'autentične i intimne razgovore'. Facebook je nedavno spomenuo da će neke značajke biti nedostupne ako korisnik ne prihvati nova pravila za privatnost, no od toga su u nekom trenu odustali.

Kako poslati samobrišuću poruku?

Prvo što želite je skinuti najnoviju beta verziju WhatsAppa ili pričekati da značajka izađe u obliku normalne nadogradnje. Nakon toga uđite u skupinu ili do kontakta kojem želite poslati ovu sliku, birajte koju sliku želite poslati ili ju snimite pomoću kamere. Nakon toga pritisnite na broj '1' u polju za tekst.

Primatelj će nakon toga dobiti vašu sliku koja će se izbrisati čim ju pogleda i zatvori razgovor.