FRIENDLY FIRE

Najbrže rastuća domaća gaming cafe franšiza u mjesec dana otvorila pet novih igraonica

22.02.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Domaća gaming cafe franšiza Friendly Fire u zadnjih je mjesec dana otvorila čak pet novih franšiznih jedinica. Otvorenje novih lokacija u Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Zadru i Splitu dio je šire strategije širenja koja je već rezultirala uspostavom što operativnih, što potpisanih čak 46 franšiznih jedinica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji i Meksiku

Podsjetimo, prije šest godina, 2017., u Zagrebu je niknuo Friendly Fire, svojevrsno utočište za gejmere koji se žele družiti uživo i zabaviti se – igranjem igara.

Za one kojima taj koncept nije poznat, idejni začetnik David Kosir opisuje ga kao 'kafić za gejmere'. No umjesto kave, ondje se piju energetska pića i sokovi, a umjesto u mobitele svatko gleda u svoje računalo. Krenuli su kao kvartovska igraonica, a danas su vodeći hrvatski brend gejming kafića, koji se nedavno proširio u – Meksiko, pisali smo prošle godine u listopadu na tportalu kada je Friendly Fire imao 12 lokacija – tri u Hrvatskoj, tri u Austriji, pet u BiH te jednu u Meksiku - sa zajednicom od gotovo 100.000 registriranih korisnika.

Tada je Kosir za tportal rekao da u sljedećih pet godina očekuju otvaranje 30 novih lokacija.

Dio uspjeha Friendly Fire prepisuje i posebnom softveru baziranom na tehnologiji umjetne inteligencije, s naglaskom na gradnju lojalnosti kod klijenata, zbog čega se ističu na tržištu.

Osim širenja u nekoliko zemalja te pregovore za master franšize u Sloveniji i Kolumbiji, žele transformirati tržišnu nišu gaming kafića u globalni fenomen. Stoga se pripremaju za ulazak na američko tržište gdje vide veliki potencijal za rast brenda i trenutno su u porazi za idealnim franšizerom za prvi launch, objašnjava veteran domaćih franšiza Andrija Čolak, ujedno i partner u Friendly Fireu, piše Lider.

Objašnjavajući zašto u ovom projektu vidi svijetlu budućnost na globalnoj razini, Čolak je ukazao na eksponencijalni rast domaćih franšiza u zadnjih nekoliko godina.

'Svjedočimo tektonskim promjenama u industriji, gdje je broj domaćih franšiza eksponencijalno porastao. Ovaj rast omogućava mikrokonceptima skaliranje poslovanja i internacionalizaciju bez potrebe za dodatnim investicijama. Sve je više zainteresiranih za kupnju franšiza, što pokazuje da franšize mogu biti izuzetno profitabilne i omogućiti pojedincima ostvarivanje sna o neovisnom poduzetništvu. Hrvatska industrija franšiza napreduje, postajemo lider u regiji, a ja vjerujem da imamo potencijal postati broj jedan u ovom dijelu Europe', rekao je za Lider.

U zadnjih osam mjeseci, Friendly Fire je udvostručio svoje promete na otvorenim lokacijama što znači da u prosjeku više od 1000 ljudi svakodnevno provede nekoliko sati u njihovim igraonicama.