ZABAVA NA DLANU

Najbolje igre za opuštanje s tabletom

06.02.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Google Play i App Store nude stotine različitih igrica koje su namijenjene korisnicima tableta. Bez obzira kojem žanru naginjete, za vas smo izdvojili nekoliko zanimljivih naslova koji će vas zasigurno zabaviti

Tablet računala mogu biti veoma dobro i korisno sredstvo za rad. No bez obzira na to koliko vlasnik tableta radio, postoje trenuci dokolice kada treba 'pustiti mozak na pašu' i odmoriti se.

Neki će tablete iskoristiti za gledanje omiljenih filmove ili serija, drugi za čitanje elektroničkih knjiga, a treći će posegnuti za igricama.

Bez obzira na to koristi li tablet Android ili iOS, na Google Playu odnosno App Storeu moguće je pronaći stotine različitih igrica.

Od najjednostavnijih igara kartama, pa do 3D akcijskih igara. Ovo su neke od najbolji.

Utrke

Želite osjetiti adrenalin i uzbuđenje u udobnosti vlastite fotelje? Onda su utrke najbolji izbor za vas. S razvojem novih čipova i procesora, grafika u ovim igricama je nevjerojatna i zadivit će i one koji nisu skloni 'voziti' na tabletu.

Preporučujemo igre poput 'Asphalt 6: Adrenaline HD' (dostupna za iPad i Android) ili 'Real Racing 2 HD' (dostupna samo za iPad).

I ne zaboravite zavezati pojas.

Pilotiranje

Ako vam je dovoljno gužva po gradu, a oduvijek ste željeli naučiti voziti zrakoplov, simulacije letenja pravi su odabir za vas. Nevjerojatni detalji, jednostavno upravljanje i sati zabave glavne su karakteristike ovih igara.

Za sve nesuđene pilote preporučamo 'X-Plane' (dostupan za iPad) ili Helidroid 3D (dostupan za iPad i Android).

Naučite nešto

Cijeli dan radite u uredu? Ne vidite ni sunca ni mjeseca? Posegnite za svojim tabletom i pretvorite se u astronoma ili fizičara.

Preporučujemo aplikaciju 'Graviti 2.0' (dostupna za iPad i Android) za one kojima je zanimljiva fizika, astronomija ili žele stvoriti vlastiti solarni sustav. Za one koji vole kvizove, tu je 'Trivia by Sporcle' (dostupan za iPad i Android) s tisućama pitanja koja obuhvaćaju različita područja.

Za klince

Htjeli mi to priznati ili ne, ali djeca su spretnija s tabletima od odraslih. Stoga ne čudi što brojni roditelji koriste tablete kao sredstvo za učenje djece, ali i kao zabavnu igračku.

Bez obzira na to koristite li tablet da biste zabavili dijete u čekaonici kod liječnika ili na dugotrajnim putovanjima, postoji mnogo aplikacija prilagođeno njihovu uzrastu.

Za vrtićance i one u nižim razredima tu su 'Preschool Kitty' i 'Dora ABCs' (obje dostupne i na iPadu i Androidu) koje sadrže različite igre za učenje boja, oblika i jezika.

Za mačku

Da, dobro ste pročitali. Vaša mačka također može koristiti tablet. Mačke su po prirodi veoma znatiželjna bića koja posebno privlače stvari koje se miču.

'Friskies Games' (za iPad i Android) zabavit će mačku zahvaljujući različitim oblicima koji će se kretati po ekranu.

I bez brige. Mačje kandže neće oštetiti staklo na tabletu, ali ako imate zaštitnu foliju, ona bi mogla završiti u komadićima.

Fliper

Kad vas nostalgija, uvijek možete posegnuti za fliperom. Zahvaljujući akcelerometrima koji se ugrađuju u novije verzije tableta, loptica će se ponašati kao u pravom uređaju za fliper.

Isprobajte igre poput 'War Pinball HD' i 'Pinball Arcade' (dostupni za iPad i Android).

I nemojte udarati po tabletu kad vam loptica projuri pored lopatica.

Logičke igrice

Jednostavne logičke igrice koje s razine na razinu postaju sve teže i od igrača zahtijevaju brze reflekse i oštar um, već su godinama na samom vrhu popularnosti.

Probudite svoje 'male sive stanice' i zabavite se uz 'Cut the Rope' ili 'World of Goo', jednostavne igrice koje kombiniraju logiku i dobru koordinaciju oko/ruka.

Naravno ne smijemo izostaviti ni legendarne 'Angry Birds' u svim mogućim varijantama.

Klasične društvene igre

Igre poput 'Monopolyja' ili 'Scrabblea' nisu vam prve na pameti kad razmišljate o igrama na tabletima, ali i te klasične igre mogu imati svoju čar. Prije svega, zahvaljujući tabletu, nije vam potreban drugi igrač, hrpa papira ili pak figurice i kockice koje ćete stalno gubiti po džepovima.

Naravno, u društvu je zabavnije pa je tako i ove igrice moguće igrati i s prijateljem, i to zahvaljujući inačici 'multiplayer'.

Strategije i akcijske igre

Igru na tabletu možete iskoristiti kako biste se riješili frustracija i osvetili neljubaznim kolegama s posla - tu su strategije i akcijske igre.

'Night of the Living Dead Defense' temeljena je na kultnom hororu, a glavna je zadaća igrača obraniti se od zombija gradnjom različitih prepreka i korištenjem cijelog arsenala oružja.

Ako su vam draži vanzemaljci, isprobajte 'Radiant Defense' u kojoj ćete morati izgraditi svemirsku utvrdu i obraniti ju od 'malih zelenih'.

Bez obzira na to koju od ponuđenih igara izaberete ili pronađete svoj 'nepoznati biser', želimo vam dobru zabavu.