BLU-RAY I LCD TV

Na Zagreb AV Showu predstavljeni noviteti iz LG-jeve HD ponude

30.10.2009 u 14:46

Bionic
Reading

LG Electronics danas je na 15. Zagreb Audio Video Showu predstavio liniju novih Blu-ray playera i LCD televizora. Osim proizvoda koji su već dostupni na našem tržištu, premijerno su prikazana i dva ekskluzivna modela: Blu-ray Sound Bar (LG HLB54S) te LCD televizor SL9000 s LED pozadinskim osvjetljenjem – čiji se dolazak na tržište tek očekuje

HLB54S Blu-Ray Sound Bar, tanki sound bar i Blu-ray player izvlači ono najbolje iz bežične tehnologije. Ovo kućno kino tipa 'sve u jednom' čini se malim, no zvuk koji proizvodi je uistinu snažan. Njegova iznimna izlazna snaga od 430 W i zapanjujući 4.1 surround zvuk nadopunjeni su plug and play funkcionalnošću. Bežični subwoofer proizvodi bogati bas i postiže ugodnu ravnotežu između vrhunske izvedbe i sobne estetike. LG-ev HLB54S Blu-Ray Sound Bar idelan je za korisnike koji od kućnog kina očekuju elegantan i moderan dizajn uz superiorne performanse.

LG SL9000

LG-jev televizor SL9000 s LED pozadinskim osvjetljenjem nudi besprijekornu kvalitetu slike unutar posve novog oblika televizora, čime LG industriju televizora ravnih panela uvodi u novu eru. Zahvaljujući kombinaciji LED-a i napredne pozadinske tehnologije stvoren je impresivno tanak televizor debljine svega 2,8 cm koji je savršena nadopuna pri svakom uređenju doma jer štedi prostor i popravlja raspoloženje. Zaslon televizora briše granicu između mašte i stvarnosti eliminirajući rub između zaslona i okvira, čime korisniku osigurava potpuno iskustvo gledanja. SL9000 jamči jasniju i prirodniju sliku s iznimno visokim dinamičnim kontrastom omjera 3.000.000:1, dok zaslon bez odsjaja uvelike smanjuje smetnje prilikom gledanja. Zapanjujuće tanak i iznimnog dizajna, LG-jev SL9000 novi je početak napredne tehnologije. SL9000 se zasada može nabaviti samo u veličini zaslona od 42 inča i stoji 11.999 kuna.

Osim spomenutog, LG je predstavio još novosti iz svog tabora. LG će biti jedan od najvećih dobavljača za tri različita branda - Volkswagen iz Njemačke, SEAT iz Španjolske i Škodu iz Češke. Ovaj značajan posao rezultat je postojeće suradnje između dviju kompanija koja je započela 2007. kao partnerstvo u audio sustavima za automobile. Zahvaljujući navedenoj suradnji, LG Electronics je danas jedan od najvećih dobavljača poslovnih rješenja za zabavu i informacije na svijetu.

LG-jevi audio sustavi za vozila prikazuju informacije raznih unutrašnjih elektroničkih jedinica i pružaju dijagnostička izvješća o stanju komponenti poput zvučnika, antene i drugih perifernih (vanjskih) uređaja.
Navedeni sustavi omogućuju spajanje s vanjskim medijima putem Bluetootha te USB i SD priključaka. Nadalje, TFT LCD osigurava jasnu sliku, a dvostruki tuner pojačava prijam radiosignala.

Za više informacija posjetite www.lge.hr