POPUT SERVISA PINTEREST

Na Instagramu spremljeni materijal sad možete razvrstati u privatne kolekcije

21.04.2017 u 08:35

Bionic
Reading

Od ovog tjedna na foto-društvenoj mreži Instagram korisnici mogu spremati omiljeni materijal u privatne kolekcije

Koncem prošle godine, Instagram je omogućio korisnicima servisa preko mobilnih uređaja spremanje omiljenog sadržaja na kojeg su naletjeli. Dodirom ikonice bookmark na donjem desnom dijelu pri prikazu nekog foto ili video materijala na Instagramu sadržaj se 'sprema' u zaseban dio aplikacije. Sad je te stvari moguće i organizirati u kolekcije, na sličan način kako to omogućuje mreža Pinterest. 

Za smještanje već spremljene foto/video objave na Instagramu u kolekciju treba ih tek dodirnuti (i zadržati prst na mjestu) te odabrati gdje smjestiti sadržaj. Za spremanje i smještanje novog materijala prilikom istraživanja svega što pruža Instagram koristi se ista ikonica kao i ranije - bookmark. Nju opet valja dodirnuti (i zadržati se prstom na njoj) na prikazu materijala kojeg se želi spremiti te je odmah moguće odabrati u kakvu kolekciju stvar ide. 

Na službenom blogu, Instagram navodi i kako je 46 posto korisnika te mreže odlučilo spremati sadržaj pa ovo 'kopiranje' Pinteresta za izradu kolekcija ne čudi pretjerano.

Kao i do sada, Instagram napominje da su kolekcije i spremljeni materijali potpuno privatni. Opcija je dostupna u izdanjima aplikacija 10.16 na platformama iOS i Android.