ALERGO ALERT

Muče vas alergije? Evo aplikacije koja bi vam mogla pomoći

30.05.2014 u 13:40

Bionic
Reading

Alergo Alert je od danas besplatno dostupan svim korisnicima pametnih telefona s iOS i Android operativnim sustavima. Na žalost, aplikacija trenutno ima smisla samo korisnicima na području Zagreba, no njeni tvorci navode da planiraju postepeno proširenje i na druge gradove u Hrvatskoj

S obzirom da se alergijske bolesti ubrajaju među najrasprostranjenije bolesti današnjice, a uz to predstavljaju i sve značajniji javnozdravstveni problem, Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ u suradnji s partnerima razvio je inovativnu aplikaciju namijenjenu oboljelima od alergije. Aplikacija Alergo Alert omogućit će ažurno praćenje dnevnog stanja alergena prisutnih u zraku, a uz informacije o trenutnom stanju korisnicima će biti dostupna i prognoza za nadolazeće dane.

Aplikacija je jednostavna za korištenje te omogućuje visok stupanj personalizacije, čime je zajamčeno još bogatije i potpunije korisničko iskustvo, a jednostavnom razumijevanju dobivenih rezultata pridonosi primjena color kodaza nisku, umjerenu i visoku koncentraciju alergena te jedinstvena Alergo Alert vrijednosna skala. Za sada su korisnicima dostupni podaci za područje Zagreba, ali već se planira postepeno proširenje na druge gradove u Hrvatskoj.

Personalizacija aplikacije znači da će korisnici dobivene informacije moći koristiti na način koji ponajviše pogoduje praćenju njihova osobnog stanja, ali i preventivnom djelovanju u svrhu unaprjeđenja vlastitog zdravlja. Izradom korisničkog računa ili povezivanjem s osobnim Facebook profilom korisnici Alergo Alerta dobivat će obavijesti o biljkama čija im pelud uzrokuje najveće zdravstvene probleme.

Registrirani će korisnici također moći jedne druge upozoravati na prisutnosti određenih alergena u zraku, odnosno moći će prijavljivati točne lokacije na kojoj se alergene biljke nalaze. Ova mogućnost svoju praktičnu primjenu nalazi i u suzbijanju ambrozije, jednog od najsnažnijih alergena, jer je korisnicima omogućeno fotografiranje žarišnih lokacija i njihovo prijavljivanje nadležnim institucijama.

Aplikaciju Alergo Alert možete preuzeti za iOS ili Android uređaje