POST FESTUM

Može li Bug Future Show još više?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.01.2017 10:12
  • Objavljeno 27.01.2017 u 10:12
Bug Future Show 2017

Bug Future Show 2017

Izvor: Bug Future Show 2017 / Autor: Bug Future Show 2017

Bug Future Show ima potencijala proširiti se izvan sadašnjeg dosega. Ponuditi, recimo, više sadržaja za mlađe naraštaje ili prilike za networking za poslovne partnere koje su jednostavno nedostižne u sadašnjim okvirima. Šteta bi bilo ne iskoristiti te mogućnosti

Četvrte konferencije u nizu obično su na neki način prijelaznog karaktera. Tijekom prve tri organizatori se uhodavaju i uštimavaju, pronalaze pravu formulu koja će svima odgovarati. Peta je obično vrijeme za veći zaokret ili za barem ozbiljnu rekapitulaciju.

Bug Future Show 2017 ponudio je pregršt raznovrsnog sadržaja. Ako ste svratili u kino Zagreb, mogli ste doznati štošta o učiteljima drukčijeg kova, čuti oštre riječi protiv vlasti, kakve nam opasnosti prijete online, kako se nositi s usponom umjetne inteligencije i kako se nositi s revolucijom na tržištem radne snage, zašto je na internetu važan sadržaj, otkriti tajne fotografiranja pametnim telefonom, upoznati se s Playstationom 4 i isprobati Microsoft Hololens, hardver i radno okruženje budućnosti poput inovacija kao što je MakerBuino...

Broj registriranih posjetitelja je, čini se, opet nadmašen (prošle godine ih je bilo 1.500). Bug Future Show se potvrdio kao dominantno IT događanje u ovom dijelu godine, otprilike na pola puta između zadnje velike konferencije u 2016. i prve iduće u 2017.

Pokazali su i kako se ne ustručavaju dirnuti u politički osjetljive teme poput obrazovanja. Mogu još ponešto rasti, možda do granice od dvije tisuće posjetitelja dnevno, možda i nešto više od toga. Ali dvojim kako kapaciteti kina Europa - koliko god šarmatni bili - mogu podnijeti više od toga.

Stoga sam dojma kako će se ekipa u Bugu uskoro naći pred dvojbom: nastaviti i dalje koristiti isprobani model dok se ne potroši ili pokušati ga proširiti u nešto veće.

Prva opcija je svakako primamljiva. Kino Europa dosad je bilo veći dio dana ne samo popunjeno već i zakrčeno. Osobno sam popratio ključna uvodna predavanja i panele sjedeći na podu sa strane jer su sva sjedeća mjesta bila popunjena.

Zato mi se, kao i prošle godine, čini kako Bug Future Show ima potencijala proširiti se izvan sadašnjeg dosega. Ponuditi, recimo, više sadržaja za mlađe naraštaje ili prilike za networking za poslovne partnere koje su jednostavno nedostižne u sadašnjim okvirima. Šteta bi bilo ne iskoristiti te mogućnosti.

No konačna odluka je, naravno, na ambicijama, željama i sposobnostima organizatorima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!