NOVITETI

Monitor za profesionalce prikazuje milijardu boja

19.01.2015 u 06:46

Bionic
Reading

Novi Philipsov monitor iz serije Brilliance ima 27-inčni ekran s tehnologijom PerfectKolor, kalibriran za format Adobe RGB i precizan prikaz boja od deset bita

Novi 27-inčni (68,5 centimetara) model 272P4APJKHB je IPS-AHVA QHD monitor je s tvornički kalibriranom bojom preko Adobe RGB zadanog prostora boja, s rezolucijama 2560 puta 1440 ili 2560 puta 1080 piksela.

Kalibriran za precizno renderiranje boja na monitoru, podržava 99 posto Adobe RGB i 100 posto sRGB zadanog prostora boja, eliminirajući proces usporedbe boja na više uređaja.

Koristeći 10 bita kako bi se vjerno očitala svaka boja, može istovremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko.


Omogućavanjem Philipsove značajke SmartUniformity, prikaz se automatski prilagođava kako bi se poboljšala navedena odstupanja čime se ostvaruje 95 posto ujednačenosti zaslona što je više od prosječne izmjerene ujednačenosti na LCD ekranima.

Tehnologija Flicker-Free tehnologijaugrađena je kako bi regulirale osvjetljenje i smanjila treperenja slike radi što manjeg zamora očiju.

Dolazi s ugrađenom web kamerom i zvučnikom. Na hrvatskom bi tržištu trebao biti dostupan uskoro, po cijeni od 6.199 kn (PDV uključen).