ADIO, DALJINSKI

Moći ćete reći TV-u da promijeni program

24.12.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Za nadolazeći sajam CES, Samsung najavljuje pametne televizore s kojima ćete moći razgovarati i koje ćete moći pipkati

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korištenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga bit će proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete promijeniti program jednostavnom glasovnom naredbom, izgovarajući broj programa koji žele gledati, otvarati internetske stranice ili aplikacije korištenjem prečaca, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mjestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tijekom gledanja televizije, pop-up prozor na dnu stranice prikazat će rezultate pretraživanja. Moći ćete prebaciti se na aplikaciju i vidjeti detalje klikom na iskočni prozor.

Pored glasovne interakcije, kontrola pokreta unaprijeđena je dodavanjem značajke 'gesta prstima' zahvaljujući kojoj ćete moći promijeniti TV program, prilagoditi glasnoću, pronaći i odabrati što žele gledati uz svega nekoliko pokreta prstima.

Također, moći ćete se vratiti na prethodni zaslon i zaustaviti videopokretom prstiju u smjeru suprotnom kretanju kazaljke na satu te tako mogu upravljati televizorom bez daljinskog upravljača.