ALGEBRA OTVARA VRATA

Mladi geekovi, ovo će biti vaš dan!

22.05.2015 u 14:42

Bionic
Reading

Maturanti srednjih škola, studenti i svi drugi zaljubljenici u tehnologiju dobrodošli su na Geek dan, otvoreni dan Visokog učilišta Algebra, tijekom kojeg će moći saznati puno toga o programiranju, robotici, multimediji, 3D grafici, računalnim igrama...

Bit će održan u subotu, 30. svibnja, u prostorijama Učilišta na adresi Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice) u Zagrebu, s početkom u 9.30 sati.

Riječ je o sedmom događanju te vrste, koje srednjoškolcima, studentima i drugim zaljubljenicima u tehnologije nudi priliku za bolje upoznavanje s aktualnim trendovima i profesionalno usmjeravanje. Ove godine na rasporedu će biti više predavanja vezanih uz nove tehnologije, koja će držati relevantni stručnjaci.

Imat ćete priliku iz prve ruke saznati kako danas izgleda raditi u atraktivnom ICT sektoru i koje su mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere nakon studija, odnosno kako će njihova znanja koja steknu tijekom studija biti konkretno primjenjiva kada se zaposle.


Moći ćete tako razgovarati s Marinom Šarićem, izvršnim direktorom Ureda za napredno računarstvo (unr.hr), doktorandom na švedskom Royal Institute of Technology KTH i bivšem softverskom inženjeru u Googleu. Goran Medić, asistent na kolegijima iz arhitekture računala, operacijskih sustava i administracije Visokog učilišta Algebra, pokazat će kako uz poznavanje osnova programiranja i svega tridesetak dolara investicije možete uz Internet of Things računalo Raspberry PI napraviti vlastiti multimedijski centar ili primijenjeno računalo.

Hrvoje Boljkovac iz studija Luminus održat će predavanje na temu specijalnih efekata u izradi reklama za najveće američke klijente, među kojima su bili i američka Filmska akademija (nagrada Oscar) i NBA liga. Predrag Šuka, voditelj katedre za multimediju, gamere i one koji se vide s poslovne strane u industriji igara, koja će do 2017. globalno vrijediti više od 100 milijardi dolara, uvest će u svijet izrade i primjene 3D likova za računalne igre.

Algebrin studentski tim koji će predstaviti svoj hardversko/softverski projekt 'Accident Detector', sustav za automatsku detekciju prometnih nesreća koji je izrađen na platformi Arduino, a s kojim su ove godine sudjelovali na nacionalnoj izložbi inovacija INOVA mladi 2015.

Posjetitelji, odnosno sudionici Geek dana imat će priliku osvojiti jedan od tri kompleta moćnih embedded računala Raspberry Pi, trenutačno najpopularnije platforme na kojoj zaljubljenici u računala mogu početi izgrađivati svoje vlastite projekte iz sfere interneta stvari.

Želite li sudjelovati, prijavite se putem obrasca na poveznici www.racunarstvo.hr. Sudjelovanje je besplatno.