NOVI REKORD

Milijarda ljudi Facebooku pristupa - mobitelom

26.03.2014 u 17:41

Bionic
Reading

Tijekom konferencijskog razgovora s investitorima Mark Zuckerberg je osim najave za kupovinu kompanije Oculus VR priopćio i da je Facebook prešao nevjerojatnih milijardu mjesečno aktivnih mobilnih korisnika

Da će Facebook uskoro postaviti novi rekord postalo je jasno još krajem prošle godine, a trend se nije smanjio ni u siječnju, kada je ova društvena mreža imala ukupno 1,23 milijarde mjesečno aktivnih korisnika, a broj mobilnih mjesečno aktivnih korisnika je prešao 945 milijuna. Bilo je samo pitanje dana kada će mreža prijeći granice.


Instagram, kojem je Facebook vlasnik je također ostvario značajan broj; ta foto-društvena mreža je prešla 200 milijuna aktivnih korisnika. No, Facebook gleda dalje od mobilnog svijeta - u budućnost, čime je po kompaniji i opravdana kupovina Oculus VR.

'Mobilni svijet je platforma današnjice, a sada se spremamo i za platforme budućnosti. Oculus ima priliku kreirati najdruštveniju platformu ikad, promijeniti način na koji radimo, igramo se i komuniciramo', rekao je Zuckerberg za kupovinu proizvođača Oculus Rifta.