MS Teams Play Together

Microsoft Teams ima novost koja će se svidjeti gejmerima i onima koji to tek žele postati

17.08.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Microsoft je upravo u svoj dućan aplikacija za Windowse uvrstio Microsoft Teams Play Together. Ovaj novi alat omogućuje igračima da se u stvarnom vremenu druže, gledaju i igraju igre

Microsoft Teams i njegove funkcionalnosti najčešće vežemo uz poslovnu namjenu, no sada u kompaniji odlaze korak dalje. Uz Teams Play Together moguće je dijeliti zaslon igre koju igrate putem Teamsa na računalu koje pokreću Windows 10 ili 11, s minimalnom verzijom sustava Windows 10 17763.0 ili novijom (i x86 i x64). Prijatelji se zatim mogu pridružiti pozivu i gledati igru ili se čak pridružiti i sami igrati. Značajka također podržava videopozive, tako da mogu razgovarati dok igraju.

‘Xbox Game Bar i Microsoft Teams udružili su se tako da vi i vaši prijatelji imate mjesto za druženje dok gledate i igrate igre. Morat ćete stvoriti ili se prijaviti na svoj osobni Microsoftov račun da biste dobili widget Teams Play Together. Podijelite ga putem Teamsa dok igrate na računalu sa sustavom Windows 11 i održavajte razgovor uz videopozive koje ćete vidjeti putem videopreklapanja Game Bara', stoji u opisu u Microsoftovom dućanu aplikacija.

Microsoft očigledno opet pokušava igranje učiniti dostupnijim na platformama Windows integracijom značajki u Teams, donosi MS power user.