OTVOREN NATJEČAJ

Microsoft Hrvatska traži rješenja umjetne inteligencije za obrazovanje, studenti i profesori - prijavite se!

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 24.01.2020 13:02
  • Objavljeno 24.01.2020 u 13:02
tportal

Izvor: Microsoft Hrvatska / Autor: Microsoft

Svaki član pobjedničkog tima osvojit će računalo u rangu uređaja Surface Pro i dodatnu opremu

Microsoft Hrvatska poziva sve hrvatske studente i profesore da se prijave na natječaj The next AI Guardians, čiji je cilj iskoristiti potencijal umjetne inteligencije za rješavanje izazova na području obrazovanja te potaknuti mlade da razviju svoje kreativne ideje koje mogu riješiti lokalne ili globalne bolne točke na području obrazovanja.

Natječaj je otvoren za mlade iz 28 europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. Odvijat će se u nekoliko faza.

izvjesna budućnost

Tehnološki napredak je nazaustavljiv: Evo što će nam se sve dogoditi do 2030. godine

Pogledaj galeriju
9

U prvoj fazi svi sudionici trebaju oformiti tim koji se mora sastojati od najmanje četiri studenta i jednog istraživača (Microsoft preporučuje da u njemu bude i jedan profesor u ulozi mentora) te prijaviti svoju ideju.

Tim treba ispuniti prijavnicu te u daljnjem koraku prijave objasniti svoju ideju u formatu videozapisa u trajanju od dvije do tri minute do subote, 25. siječnja 2020.

Nakon što razmotri sve prijave, Microsoft će objaviti listu timova koji su se kvalificirali za natječaj, odnosno odabrati ideje koje prolaze u drugu fazu natječaja.

U drugoj fazi svi kvalificirani timovi dobit će priliku dodatno razraditi svoj koncept kako bi mogli uspješno prikazati demonstraciju svoje ideje. Svaki tim dobit će svog mentora, stručnjaka za područje umjetne inteligencije iz Microsofta.

U trećoj fazi koja će trajati od 30. ožujka do 3. travnja, timovi će putem platforme Teams predstaviti svoje koncepte. Microsoft kao organizator natječaja će nakon predstavljanja koncepata odabrati 5 najboljih koji će se plasirati u finale koje će biti održano u AI Bootcampu u Budimpešti.

U četvrtoj fazi uoči finala u Budimpešti timovi će imati vremena do 26. svibnja za razradu sve detalje svog projekta te dobro uvježbaju predstavljanje pred publikom.

Finale će biti održano od 27. do 29. svibnja u Budimpešti, gdje će posljednjeg dana biti proglašen pobjednički tim. Svaki član pobjedničkog tima osvojit će računalo u rangu uređaja Surface Pro i dodatnu opremu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!