BESPLATNO VIDEO ČAVRLJANJE

Marco Polo - u čemu je draž aplikacije koja prijeti Snapchatu?

13.09.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Puno ime nove popularne aplikacije Marco Polo Video Walkie Talkie otkriva dovoljno. Riječ je o svojevrsnoj aplikaciji koja omogućuje pojedinačne i grupne video razgovore, uz niz filtera i zgodnih značajki za komuniciranje.

Poput Snapchata, ovaj app omogućuje brzo slanje brzih (nekoliko sekundi) poruka među prijateljima. Ipak, Marco Polo se razlikuje u tom što omogućuje i snimanje videa tako da se razgovori mogu odvijati baš poput kakvog neobičnog Walkie-Talkieja. 

Aplikacija Marco Polo Video Walkie Talkie nije toliko 'nova', no u posljednje vrijeme uživa u sve većoj popularnosti. Štoviše, na Apple App Storeu se nalazi na trećoj poziciji najpopularnijih besplatnih aplikacija uz prosječnu ocjenu 4,5/5, a i na Google Play Storeu bilježi slične rezultate. Ukratko - vrijedi je barem probati, a evo i kako. 

Brzo i jednostavno

Nakon brze instalacije i postavki u sklopu kojih valja unijeti broj telefona, profilnu sliku i dr., aplikacija će korisnika odvesti na početni zaslon. Na njemu će se prikazati pločice s profilnim slikama svih prijatelja koji koriste app, a na svakom koraku će se prikazati i mogućnost pozivanja prijatelja na ovaj komunikacijski servis. 

Kako bi počeli video čavrljanje, dovoljno je dodirnuti pločicu s profilom prijatelja, a gdje će se moći isprobati nekoliko različitih filtera prije početka snimanja videa za slanje. Za snimanje je dovoljno dodirnuti Start u sredini zaslona. 

Vrijedi napomenuti još jednom kako je Marco Polo osmišljen za slanje kratkih poruka i brzu razmjenu video isječaka, nikako dugotrajnih i zamornih materijala. 

Marco Polo Izvor: Screenshot / Autor: Joya Communications

Pregled kompletnog čavrljanja

Svaki video je automatski spremljen u listu razgovora. Za razliku od drugih servisa kojima je prioritet slati samouništavajući materijal, Marco Polo omogućuje višestruko gledanje filmića, kao i - naravno - njihovo brisanje. 

Baš poput Snapchatove ili Instagramove značajke Stories, na snimljenom filmiću je moguće crtkarati koješta, pisati tekst i slično. Moguće je čak i animirati crteže dodirivanjem zaslona s dva prsta za vrijeme snimanja!

Loše strane i zaključak

App omogućuje korištenje ukupno šest filtera, koji nisu posebno učinkoviti kao kod konkurencije već odišu jednostavnošću. Nažalost, istovremeno i lošije rade u dobro osvijetljenjim prostorima jer preeksponiraju sliku. Marco Polo ne omogućuje slanje fotografija, već isključivo video poruka. 

Dobru stranu priče čini to da je u sustavu obavijesti smartphonea moguće vidjeti kada netko gleda vašu poruku, a komuniciranje je uistinu nevjerojatno jednostavno. Međutim, za glavno komunikacijsko rješenje bolje se držati nečeg drugog. 

Marco Polo moguće je preuzeti na App Storeu za iUređaje te na Google Play Storeu za vlasnike Android uređaja.