SAMO NA ANDROIDU

Google Maps nam želi pomoći u traženju parkinga

01.09.2017 u 09:00

Bionic
Reading

Pod uvjetom da ste vlasnik Android uređaja i da ste u nekoj od podržanih lokacija, Google Maps će vam omogućiti da lakše pronađete parkirno mjesto za svoje vozilo

U novom izdanju Google Mapsa će se pri unosu odredišta pojaviti i opcija za pronalazak mjesta za parkiranje vozila, opet, pod uvjetom da je lokacija podržana. Mapsi će pomoći neovisno je li riječ o nadzemnom, podzemnom ili klasičnom parkiralištu na otvorenom, a korisnika će po potrebi navigirati i van tih lokacija pješke. 

Za sada je značajka dostupna samo u sklopu nove aplikacije Google Maps za Android, a sljedeći gradovi će ju podržavati: Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cleveland, Dallas/Fort Worth, DC, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis/St. Paul, New York City, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, San Diego, Sacramento, San Francisco, Seattle, St. Louis i Tampa.

Pored toga, Google navodi i kako će preko aplikacije i informirati korisnike o tom koliko je teško parkirati u nekim gradovima. To je već bilo dostupno za neke gradove u SAD-u, a sada je funkcija proširena na dodatnih 25 gradova: Alicante, Amsterdam, Kopenhagen, Barcelona, Köln, Darmstadt, Dusseldorf, London, Madrid, Malaga, Manchester, Milan, Montreal, Moskva, München, Pariz, Prag, Rio de Janeiro, Rim, Sao Paulo, Stockholm, Stuttgart, Toronto, Valencia i Vancouver. 

Google Maps - Parking Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google