PAMETNI TELEVIZORI

LG-ovi Cinema 3D TV-i stigli i kod nas

15.05.2013 u 17:05

Bionic
Reading

Friška linija pametnih televizora donosi niz novosti, kao što su LG Cloud, NFC i sustav podatkovne komunikacije MiracastTM

LG za svoje nove televizore s dizajnom Cinema Screen (od modela LG LA660 naviše) nudi pet godina jamstva, što pokriva besplatne popravke i dijelove u slučaju kvara.

Ponuda vrijedi za uređaje kupljene u Hrvatskoj u distribuciji LG Electronics Magyar Kft. do 30. lipnja ove godine.

Televizori u ovoj liniji imaju internetski preglednik, aplikacije i 3D sadržaj, kao i nove značajke za streaming i dijeljenje sadržaja.

LG Cloud je već dostupan na najnovijim LG-evim televizorima i drugim kompatibilnim uređajima. Omogućava razmjenu i streaming sadržaja putem servisa u računalnom oblaku.

NFC Tag On služi za bežično povezivanje kompatibilnih mobitela i televizora. Jednim dodirom tih uređaja možete prenijeti sliku sa zaslona mobitela na TV ili upravljati TV-om pomoću smartphonea. Zahvaljujući značajki 2nd Display možete pratiti sadržaj s televizora i na mobilnom uređaju.

Ako vam to nije dovoljno, tehnologija MiracastTM također omogućava povezivanje televizora i kompatibilnih pametnih telefona ili tableta bez kablova.

Pomoću LG-ove značajke Time Machine II uz vanjski tvrdi disk (HDD) možete pratiti TV programe kad god poželite jer omogućuje snimanje, premotavanje, pauziranje i ponovno pokretanje TV programa.

Pauzirati i ponovno reproducirati možete i TV program koji se emitira uživo, a sadržaj snimljen na vanjski HDD može se reproducirati bilo kad.

Uz snimanje po rasporedu ne morate ni biti uz televizor kako bi započeo proces - uređaj će to učiniti sam, u unaprijed određeno vrijeme.

Redizajnirani daljinski upravljač Magic Remote osjetljiv je na pokrete, pa njime možete televizorom upravljati pokazivanjem, kotačićem i gestama te - glasom (uz značajku Voice Mate

Televizori nude stereoskopsku sliku uz široki kut gledanja. Dolaze s 3D naočalama koje ne treba puniti. Većina ovogodišnjih modela ima IPS (In-Plane Switching) panele, koji nude kut vidljivosti od 178 stupnjeva i sliku bez distorzije.

Značajka Super Contrast Booster naglašava određene dijelove zaslona, čime se povećavaju kontrast i svjetlina, dok tehnologija Dynamic Scanning poboljšava vrijeme odziva i sprečava zamućenje i kod akcijskih scena. Tehnologija Active Noise Reduction uklanja neželjeni šum na slici.