GEJMING KLIMATIZACIJA

Ledene igre za pakleno ljeto

03.07.2014 u 17:39

Bionic
Reading

Ovoga tjedna Gamereport vam donosi popis igara koje će, barem na ekranu, najtopliji dan ljeta pretvoriti u ledenu zimu

Psihologija je moćna stvar. Pogotovo u nadolazećim vrućim danima kada ćete zbog užarenih temperatura oklijevati izlaziti iz sobe, a kamoli iz kuće. Iako u stvarnom životu nećete osjetiti razliku, uvjeravamo vas da u ovom popisu najhladnijih igara ikad leži barem virtualno osvježenje.

Napominjemo da ovaj popis nipošto nije top lista. Radi se o našem uskom izboru najboljih igara za ljetno rashlađivanje (čilanje, kužiš?) a na vama je samo da izaberete koju ćete od njih pokrenuti. Također smo bili toliko temperaturno osvješteni da smo izabrali naslove koji zbog hardverskih zahtjeva neće pregrijati vaše računalo. Stoga, natočite si hladni čaj, na zvučnike pustite omiljeni otrcani ljetni hit i krenite s nama na prvi naslov u popisu koji je...


... Capcomov Lost Planet: Extreme Condition. To je igra je koja asocira na snijeg čim spomenete njezino ime. Osim što je, kao što se vjerojatno i dalo zaključiti iz prve rečenice, smještena na planetu prekrivenu snijegom i ledom, ona nudi apsolutno predobru kombinaciju borbe protiv enormnih i nešto manje enormnih karakondžula. U bitku ćete ići pješice ili u velikim robotima, a atmosfera će biti, makar se vani topio asfalt, više nego podnošnjiva. Pogotovo uzmemo li u obzir da se igra dešava na planetu kojim vlada ledeno doba.

Lost Planet Extreme Condition trailer


Drugi u popisu ekstremno hladnih naslova nešto je manje poznati Computer Artworksov akcijski horor The Thing iz 2002. Razvijan za PlayStation 2, Xbox i Windowse, ovaj naslov bavi se tematikom čuvenog znanstveno fantastičnog filma iz pedesetih te njegova ultranasilnog horor nastavka iz osamdesetih. Ne trebamo napominjati da se igra odigrava na sjevernom polu te da više inspiracije povlači iz Carpenterove interpretacije bliskog susreta treće vrste.

The Thing videogame trailer

Ako vam nije jasno o čemu govorimo, recimo samo da se borite protiv vanzemaljskog organizma koji ubija i kopira svoje žrtve. Kada čudovište shvati da je ugroženo, ima tendenciju reagirati 'relativno' burno. Ako i dalje nemate ideju o čemu pričamo, pogledajte ovaj isječak iz filma i sve će vam postati kristalno jasno

Naravno, ako vam nije dosta vanzemaljaca, definitivno preporučujemo da pokrenete (praktički) nedavno izišli Dead Space 3. Brutalne ekzekucije, vrišteće beštije koje kandžama idu ravno u oči te nov i relativno uzbudljiv zimski planet, dovoljni su da i najtopliji dan ljeta učine barem trunkicu podnošljivijim. Činjenica da igru možete pronaći na više-manje svakoj poznatoj platformi, samo olakšava eventualno kolebanje prije neizbježnog pokretanja i/ili nabavke iste.

Dead Space 3 tailer

Sljedeći u popisu osvježavajućih naslova je Rocksteadyev Batman: Arkham Origins. Istina Bog, iako se u njemu cijelo vrijeme ne mlatite posred divlje vijavice, činjenica je da, kao prvo, igrate Batmana, kao drugo, raqdnja se dešava na Badnjak. Upravo zato jedina stvar koja može usfaliti tijekom ove akcijske ekstravagance jest da vam jedan pomagač iza leđa stoji s ventilatorom, dok vam drugi ribežom sitni led po čelu. U tom slučaju igra bi bila toliko realistična da biste se vjerojatno izgubili u jednom od bogu mrskih quicktime eventova.

Batman Arkham Origins trailer

Međutim, ako postoji i jedan naslov koji bolje upriličuje računalnu verziju klima-uređaja, onda je to legendarni The Elder Scrolls Skyrim. Osim što je, realno, od početka do kraja smješten u ledena područja sjeverne pokrajne Tamriela, ovaj naslov stavlja vas u ulogu vikinga koji viče na zmajeve. VIČE NA ZMAJEVE, za boga miloga. Ako to nije kul, hip i divlje, stvarno nemamo ideju što jest.