ZA UČITELJE

Krenuli webinari o primjeni ICT-a u svakodnevnoj nastavi

21.01.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Učiteljima informatike u osam obuhvaćenih predmeta nudi se pregršt informacija o osuvremenjenom osnovnoškolskom kurikulumu te interaktivni digitalni nastavni materijali

U sklopu projekta Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikula u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju - ICT Curricula, financiranog sredstvima Europske unije, do 4. veljače bit će održano 30 webinara kojima će osnovnoškolski učitelji biti informirani o rezultatima samog projekta.

Projekt ICT Curricula usmjeren je na osuvremenjivanje osnovnoškolskog kurikula, uvođenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u nastavu matematike, hrvatskog jezika, fizike, povijesti, zemljopisa, kemije, biologije i engleskog jezika za nastavu koja se provodi od 5. do 8. razreda osnovne škole.

U sklopu webinara, putem komunikacijskog alata Lync učitelji će dobiti uvid i u interaktivni digitalni nastavni materijal za svaki od osam navedenih predmeta te sve potrebne informacije o priručniku za implementaciju nastalog kurikula i digitalnih nastavnih materijala.


Digitalni materijali fokusirani su na razradu među-predmetnih tema informacijske i komunikacijske tehnologije u osam predmeta. Za svaki je predmet pripremljen i priručnik o provedbi nastavnih programa međupredmetnih tema informacijske i komunikacijske tehnologije, koji se sastoji od ukupno 240 stranica, po 30 stranica za svaki predmet. Bit će dostupan, osim u tiskanom i u digitalnom obliku.

Webinari, čije će snimke biti objavljene na CARNetovom web odredištu Media on Demand, namijenjeni su prvenstveno učiteljima informatike, ali ih mogu pratiti i ostali učitelji obuhvaćenih predmeta. Trebaju se prijaviti putem baze Ettaedu.

Raspored webinara namijenjenih za pojedine predmete:

29. siječnja
14:00 - 15:00 Engleski jezik

30. siječnja
12:30 - 13:30 Matematika i fizika
14:00 - 15:00 Hrvatski jezik

02. veljače
12:30 - 13:30 Povijest i geografija
14:00 - 15:00 Povijest i geografija

Više:CARNet