E-OBRAZOVANJE

Krenula Google Učionica, hoćete li je koristiti?

  • Autor: M. W./CNET
  • Zadnja izmjena 14.08.2014 15:30
  • Objavljeno 14.08.2014 u 15:30
google učionica

google učionica

Izvor: Screenshot / Autor: tportal

Odsad dostupan za sve korisnike Google Apps for Education, set alata Classroom bi trebao pomoći učiteljima i nastavnicima pri radu s učenicima u razredu i izvan njega

Nakon što je predstavljen u svibnju ove godine, projekt Google Classroom uspješno je okončao pilot fazu. Ovaj alat online integrira Google Drive, Docs i Gmail kako bi potakao učitelje da ih koriste za dodjeljivanje i prikupljanje zadaća online, kao i za poboljšanje komunikacije s učenicima.

Google ga nudi kao dio softverskog pakera Apps for Education. Dostupan je na 42 jezika, među kojim je i hrvatski (Google Učionica).

Google School, dio Clasrooma, omogućava dodjeljivanje i prikupljanje zadaća, pregled tko ju nije predao, najave i stvaranje zasebnih foldera u Driveu za svakog učenika ili studenta. Na način sličan onome u Googleu+, učenici mogu objavljivati sadržaje u slijedu i tako se povezati s kolegicama i kolegama.


Uz zadaću učitelji mogu dodati i privitke iz Drivea - dokumente, Excel tablice i slično - te odabrati hoće li automatski napraviti kopiju i za učenika.

Kako bi zaštitili privatnost učenika, Google neće koristiti Classroom u marketinške svrhe, niti će u njemu objavljivati oglase.

Pilot projekt proveden je u desetak škola i sveučilišta prije no što je nastavnom osoblju omogućena prijava u sustav. Prema Googleovim podacima, prijavilo ih se više od sto tisuća iz 45 zemalja.

Temeljem od njih prikupljenih povratnih informacija Classroom je doživio više izmjena i nadogradnji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!