TEHNO SAVJETI

Koristan alat: Isprobajte ovaj praktičan trik za Viber

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 24.01.2022 08:59
  • Objavljeno 24.01.2022 u 08:59
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Thiago Prudencio/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Popularna aplikacija za dopisivanje u najnovijoj je objavi na Twitteru korisnike podjsetila na vrlo praktičnu značajku pomoću koje je unutar Vibera moguće raditi razne bilješke

Razgovori u Viberu mnogima su postali mjesto za pohranu informacija. Tisuće poruka sadrže velik broj korisnih informacija, od adresa preko telefonskin brojeva. Sve ove informacije je ponekad teško zapamtiti i spremati za kasniju referencu. Viber tu nastoji pomoći dodavanjem posebnog segmenta liste razgovora dizajniranog za pohranjivanje svih važnih informacija na jednome mjestu - bile one u obliku poruka ili videa.

Poseban dio usluge pod imenom 'My Notes' (moje bilješke) ima nekoliko korisnih značajki. U njemu se mogu raditi liste koje možete označiti kao obavljene. Također možete spremiti važne poruke, proslijeđene fotografije i videe. Ovaj razgovor se automatski sinkronizira sa svim ostalim uređajima što znači da sadržaj možete pohraniti na smartfonu i kasnije pregledati na računalu.

Kako koristiti Viberove bilješke?

Procedura je jednostavna: u kartici sa tri točke birajte 'My Notes'. Dodavanjem bilo kakvih informacija u razgovor, on će se popesti na vrh liste razgovora. Dodavanje poruka u ovaj razgovor je jednostavno - samo trebate unijeti podatke u polje za poruku. Za dodavanje fotografija, videa ili poveznice iz drugog razgovora, kliknite na strelicu pored sadržaja i birajte razgovor 'My notes'.

Za dodavanje tekstualne poruke u razgovor 'My Notes' držite pritisnut prst na poruci i u izborniku koji će se pojaviti birajte tri točke i komandu 'Forward'. Nakon toga kliknite na strelicu u donjem desnom kutu i birajte razgovor 'My Notes'. Pritisnite Done kako biste dovršili prosljeđivanje.

Ako ste napravili listu zadataka, sve obavljene možete označiti pritiskom na kružić pored unosa. Za brisanje bilješki samo pritisnite i držite prst na poruci i u izborniku birajte stavku za brisanje, odnosno Delete.