GURAJU NAM NOS U KREVET

Koga je to Apple upravo kupio?

10.05.2017 u 14:12

Bionic
Reading

Apple vam se želi uvući u postelju. Upravo su kupili startup Beddit, u kojem razvijaju senzor koji prati spavanje

Iz Beddita je stigla obavijest o preuzimanju, skupa s upozorenjem kako će podaci koje njihovi uređaji prikupljaju, koje Apple prodaje u svojim trgovinama za 150 dolara, od sad to činiti u skladu s Appleovom politikom zaštite privatnosti

Bedditov senzor je tanki pravokutni uređaj kojeg postavite pod plahtu. Povezan s pametnim satom ili odgovarajućom aplikacijom na iPhoneu, prati otkucaje vašeg srca, koliko ste dugo budni i da li hrčete.

Temeljem prikupljenih podataka pravi profil vašeg spavanja i može vas probuditi u 'optimalno' vrijeme. 

Vlasnici pametnog sata Apple Watch već dugo priželjkuju ugrađivanje praćenja spavanja u taj uređaj. Bedditova aplikacija bila je jedno od brojnih zaobilaznih rješenja.

S web stranica tvrtke uklonjena je poveznica koja vodi na aplikaciju, no sama aplikacija još je dostupna u Appleovoj trgovini aplikacija za njegove pametne satove.

Jabučari od prošle godine Apple Watch u većoj mjeri predstavljaju kao uređaj namijenjen praćenju zdravstvenog stanja i fitnesu. Čini se kako se marketinški zaokret isplatio: prodaja tijekom zadnjeg kvartala udvostručila se u odnosu na isto razdoblje godinu prije.

Priča se kako bi Apple mogao još više se usredotočiti na zdravlje, možda i ugraditi senzor za praćenje razine šećera u krvi u Apple Watch.

Više: Business Insider