WEB SIGURNOST

Ključne nadogradnje Firefoxa i Internet Explorera

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 18.12.2008 13:35
  • Objavljeno 18.12.2008 u 11:29
Internet Explorer/Firefox

Internet Explorer/Firefox

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva a

Ako vam već vaš računalni sustav to nije ponudio automatski, svakako vam preporučujemo da odmah ručno nadogradite svoje web preglednike

S obzirom na sve veću popularnost web preglednika Firefox, sasvim je očekivano da sve češće prema njemu svoju pažnju usmjeravaju računalni zlonamjernici. Upravo su zbog toga nadogradnje Firefoxa koje rješavaju sigurnosne propuste sve učestalije.

Tijekom noći tabor Mozille 'pustio' je nadogradnje za Firefox verzije 2 i 3. Ako vam je automatska nadogradnja isključena, svakako preporučujemo da to obavite ručno (Help + Check for Updates).

Nove nadogradnje za Firefox preglednike dovest će do verzije 3.0.5, odnosno 2.0.0.19, a riješit će nekoliko sigurnosnih propusta te poboljšati performanse kod verzije 3. Više o nadogadnjama možete pročitati na ovoj i ovoj adresi.

S druge strane korisnici Internet Explorera nadogradnju su jutros primili preko opcije Automatic Updates samih Windowsa, no ako se to slučajno nije dogodilo, također preporučujemo ručnu nadogradnju.

Što se same zakrpe tiče, ona kod Internet Explorera rješava problem mogućeg udaljenog izvršavanja određenih kodova, a o ozbiljnosti propusta govori sama činjenica da su propust u Microsoftu okarakterizirali kao kritičan

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!