NEMA snimke

Kinezi tvrde da je najbrži automobil na svijetu njihov električni

17.05.2017 u 12:42

Bionic
Reading

Tvrtka Next EV prošle je godine oborila rekord za električne automobile na Nürburgring Nordschleifeu, a sad tvrdi da ima najbrži auto na svijetu

Legendarna trkaća staza Nürburgring Nordschleife mjesto je dokazivanja snage i brzine automobila proizvođača te je za mnoge modele jedan od prodajnih argumenata vrijeme tijekom kojeg je njihov model prošao jedan krug. Next EV tvrdi da je njihov električni automobil Nio EP9 sad srušio i rekord iz 2009. godine koji je držao Radical SR8LM. 

Dok je Radical proizvod engleske tvrtke koji se proizvodi u malim serijama bez ograničenja, odnosno radi se onoliko koliko tržište poželi, kineski električni Nio teško da spada u kategoriju automobila koji se serijski proizvode, problem je u tome što se radi samo po narudžbi.

Iako se, kao i prvi put kod obaranja rekorda za električne automobile, prvo nije mogla vidjeti snimka, ona je ipak objavljena s nekoliko dana zakašnjenja u odnosu na tvrdnju o prolasku stazom za 6:45:90 minuta koristeći svojih 1360 električnih konja. 

Nio EP9 je najbrži cestovni automobil na Nürburgring Nordschleifeu Autor: Nio