DIGITALNA VOZILA

Kalifornija dobiva elektroničke registarske pločice

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 21.06.2010 11:56
  • Objavljeno 21.06.2010 u 11:02
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Recesijom su pogođene čak i najbogatije države u sklopu SAD-a, tako da ne iznenađuje vijest da su spremne na svakojake korake da povećaju državne prihode. Kalifornija, primjerice, planira uvesti reklame na registarskim pločicama automobila

Kalifornijski zakonodavci razmišljaju o uvođenju zakona kojim bi na registrirana vozila uveli elektroničke registarske pločice. Na ovaj korak predstavnici države odlučuju se ne zato da se modernizira registracijski proces vozila, nego isključivo da se dodatno zaradi.

Naime, prema planu e-registracijske pločice tijekom kretanja automobila prikazivale bi uobičajenu alfanumeričku oznaku, no kada bi se vozilo nalazilo u stanju mirovanja, na zaslonima bi se, umjesto registracijskog broja, prikazivale reklame.

Jednako tako, prilikom izvanrednih situacija, sudara i sličnih prometnih peripetija, na pločicama bi se prikazivale servisne informacije.

Ako prođe ovaj prijedlog zakona e-pločice, inicijalno bi se trebale pojaviti u Kaliforniji, a ako se pokažu uspješnima, njihovo korištenje proširilo bi se u ostatak SAD-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi