NOVITETI

Kakva nam to baterija za smartfone stiže iz Tesle?

21.11.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Nakon električnog kamiona i električnog roadstera, uTesli su pripremili i nešto za vlasnike mobitela - dizajnersku bateriju za sladokusce dubljih džepova

Teslina mini-baterija je upravo ono što ste očekivali. Ona dolazi u paketu s konektorima za USB, microUSB i Apple lightning pomoću kojih svoj omiljeni uređaj možete puniti u pokretu.

Ovo možda nije tako čudno, s obzirom da Tesla pod sobom ima Gigafactory, tvornicu za baterije. Vanjska baterija za smartfone u sebi ima samo jednu 18650 ćeliju kapaciteta 3350 mAh. Da, baš taj tip baterije koriste i električni automobili Model S i X. 

Cijena? Prava sitnica

Za bateriju iz Tesle platit ćete 390 kuna, što je zbilja puno uzmemo li u obzir dostupnost puno jefitinijih alternativa. Naravno, kako bi opravdali cijenu, dizajneri iz Tesle ovu bateriju su okitili prepoznatljivim dizajnom.

Bateriju krasi dizajn Teslinog Superchargera, što znači da se savršeno uklapa u dizajn firminih avangardnih električnih vozila. Prije nego što pohrlite prema dućanu i odlučite kupiti ovu lijepu ali skupu bateriju, pripremite se za razočaranje: Tesla ih je sve već rasprodala.

Ovo znači samo jednu stvar - svi zainteresirani morat će čekati drugu isporuku.

  • +2
Tesla Semi Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla