TEHNO SAVJETI

Kako zasjati na Instagramu? Donosimo nekoliko efikasnih prijedloga

23.02.2020 u 08:20

Bionic
Reading

U potrazi ste za načinima kako učiniti objave na popularnoj aplikaciji privlačnijima i doći do više pratitelja? Pogledajte ovih tucet prijedloga

Donosimo pregled 12 načina kako objave na Instagramu učiniti atraktivnijima.

Koristite Slideshows za prikaze u stilu 'prije i poslije'

Niste ograničeni na jednu fotografiju po objavi - Instagram nudi puno načina kako objaviti sadržaj. Upogonite li, primjerice, značajku Slideshow u objavu možete dodati do deset fotografija, video zapisa ili Boomeranga odjednom.

Posebno je učinkovita ako želite prikazati kako je nešto izgledalo nekad prije i kako izgleda sad - primjerice, tako se možete pohvaliti novom frizurom, gubitkom kilograma, preuređenjem doma...

Za dodatni učinak na obje fotografije koristite isti kut snimanja i iste alate za obradu fotografije.

Ispričajte priču pomoću više korisničkih računa

Značajka Instagram Stories sad omogućava označavanje (tagiranje) drugih korisnika poveznicom koja vodi izravno do njihovih korisničkih računa. Često ju se koristi kako bi se skrenula pozornost na određeni sadržaj. Ali, možete ju upotrijebiti i kako bi, recimo, u suradnji s drugima ispričali priču kao što je to napravila ova ekipa:

Tijekom pet dana dijelili su naizmjence kratki film podijeljen u deset dijelova. Svaki dio je imao dramatično neizvjestan završetak, zbog čega bi gledatelji koji su htjeli vidjeti što će se dogoditi dalje morali otići na drugi korisnički račun.

Ne morate, naravno, snimiti kratki film kako bi ovo izveli. Dovoljno je povezati s drugima i nešto zajednički napraviti.

Koristite vizualno povezivanje

Svaki put kad objavljujete novu fotografiju razmislite o tome kako će izgledati uz tri prethodno objavljene. Pokušajte organizirati fotografije prema boji, sadržaju, orijentaciji...

Koristite Boomerang

Kvalitetno izrađenim beskrajnim videom možete učiniti svoju objavu zanimljivijom. Bitno je da imaju jasan početak i kraj te da dobro izgledaju kad ih se stalno vrti. Primjerice, to mogu biti skokovi u vodu, plesanje, autoportret sa smiješnim izrazom lica...

Za izradu takvih videa trebate aplikaciju Boomerang (Android | iOS). No do te značajke možete doći i ako kucnete sličicu kamere u gornjem lijevom kutu zaslona.

Ponudite pogled iza kulisa

Koristeći značajku Slideshow možete ljudima koji prate vaše objave pokazati kako su nastale pojedine fotografije, podijeliti s njima način na koji radite i druge pojedinosti koje bi mogle biti zanimljive.

Proširite sliku

Pomoću aplikacija kao što je Giant Square (Android | iOS) pojedinu fotografiju možete podijeliti na tri, šest ili devet manjih pa ih potom zasebno objavljivati na Instagramu sve dok ne dobijete veću sliku. Ovaj pristup najbolje funkcionira s vodoravnim fotografijama koje zasebno izgledaju podjednako dobro kao i kad su dio cjeline.

DIGITALNA ZABAVA

Ovo su najiščekivanije videoigre koje ćemo zaigrati u prvoj polovici 2020.

Pogledaj galeriju

Dodajte naljepnice i crteže

Zahvaljujući značajki dostupnoj od prosinca 2016. godine u fotografiju koju ćete objaviti na Instagramu možete dodati, primjerice, strip balončić u koji ćete sami upisati tekst ili upotrijebiti naljepnice kako bi napravili vlastite filtere.

Crteži i bilješke rukom, s druge strane, mogu dodati osobnu notu objavljenom sadržaju. Možete ih dodati kao kucnete sličicu nalik znaku 'jednako' pri vrhu zaslona dok uređujete fotografiju za Instagram Story.

Držite se teme

Želite li solidnu i trajnu bazu korisnika, razmislite o tome da se u objavama na vašem korisničkom profilu konzistentno bavite samo jednom temom, a druge sadržaje prebacite na druge profile koje koristite. Takav pristup cijenit će ljudi koji vole znati što mogu očekivati.

Koristite Instagram za davanje uputa i izradu vodiča

Primjerice, možete složiti detaljni vodič pomoću kombinacije fotografija, kolaža, video zapisa i teksta. Jednostavni koraci mogu biti prikazani fotografijama, dok složenije možete pojasniti u videu, a tekst za konkretne upute.

Izrađujte kolaže

Aplikacija Layout (Android | iOS) omogućava izradu kolaža sastavljenih od najviše devet fotografija. Nakon što odaberete fotografije morat ćete odlučiti koji ćete predložak koristiti. Na raspolaganju je izbor između nekoliko njih, s malim ili većim kućicama te kombinacijom njih. Moći ćete poslagati fotografije po kućicama, okretati ih, zrcaliti, dodati im obrub...

Objavljujte video uživo

Značajka Instagram Live omogućuje prijenos video sadržaja uživo. Stoga razmislite što biste mogli tako snimiti, a da bi ljudima koji vas prate moglo biti zanimljivo. To može biti dobra prilika za, recimo, izravnu komunikaciju njima, tako što ćete odgovarati na pitanja koja će postavljati u komentarima.

Video neće nestati nakon što isključite kameru, a možete snimku poslije ponovno emitirati za one koji su propustili prijenos uživo.

Isprobajte Instagram Challenge

Pojedini korisnici prate #365Project i objavljuju fotografiju svaki dan tijekom godine. Drugi se uključuju u kraće izazove, tematski povezane s onim čime se bave i što ih zanima.

Naravno, možete pokrenuti i vlastiti izazov.