TEHNO SAVJETI

Kako napuniti iPhone bez korištenja utičnice? Evo sedam prijedloga

08.06.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Appleov pametni telefon dolazi u paketu s kabelom i punjačem. Ali, što kad utičnice nema u blizini? Ove su vam opcije na raspolaganju

Pogledajte pregled sedam načina kako možete napuniti svoj električne energije uvijek gladan iPhone ako vam utičnica nije pri ruci.

Punjač za auto

Provodite puno vremena u automobilu, putujući radi posla ili zabave? U tom bi slučaju punjač za auto za iPhone trebala biti jedna od prvih investicija u Appleovu dodatnu opremu. Nisu skupi i dobro će doći, pogotovo pri duljim vožnjama.

Bežični punjač

Vlasnici iPhonea X i novijih modela mogu nabaviti bežični punjač za svoje uređaje i smjestiti ih na svoj radni stol, u dnevnom boravku ili gdje im se već svidi. U ponudi je veliki broj raznovrsnih modela. Apple podržava standard za bežično punjenje Qi, pa pripazite pri kupovini na tu pojedinost. Ako imate stariji iPhone, i za to postoji rješenje: bežična futrola.

NOĆNI NAČIN RADA

Ovih pet popularnih aplikacija za iPhone možete 'zamračiti'

Pogledaj galeriju

Laptop

Vjerojatno najjednostavnije i napristupačnije rješenje koje ćemo spomenuti je spajanje iPhonea USB kabelom s bilo kojim laptopom. Sjetite se zato ponijeti kabel Lightning sa sobom.

Vanjska baterija

Ponekad je nezgodno nositi prijenosno računalo sa sobom - recimo, na godišnji ili na izlet. Vanjska baterija mogla bi se u tim situacijama pokazati puno praktičnijim rješenjem. Ima ih raznih kapaciteta (i do 10.000 mAh), veličina, boja i oblika pa odaberite onu koja vam najbolje odgovara. Možete nabaviti i futrolu s ugrađenom baterijom.

Naprtnjača s ugrađenom baterijom

Još praktičnije rješenje je ruksak koji već ima ugrađenu vanjsku bateriju, tako da ne morate razmišljati o tome jeste li se sjetili ponijeti ju već se samo pobrinuti da ju napunite prije izlaska. Također su u ponudi razne veličine i kapaciteti.

TEHNO SAVJETI

Našli smo pet načina koji pomažu sačuvati bateriju iPhonea

Pogledaj galeriju

Punjač na navijanje

Kad se ne možete osloniti na baterije, laptop i automobil, tu je prijenosni punjač na navijanje. Trebat će dosta tjelovježbe kako biste napunili iPhone, ali možete upotrijebiti ovaj nesvakidašnji uređaj kako biste ga dopunili prije no što se ponovno dokopate civilizacije.

Solarni punjač

Kao i punjač na navijanje, solarni punjač nije baš česta pojava ali zato će napuniti vaš iPhone energijom matične nam zvijezde. Ne očekujte brzo punjenje: moguće je kako ćete potrošiti cijeli dan za par sati rada više. Ali super ga je imati kad nište drugo nije pri ruci.