tehno savjet

Kako napraviti svoj avatar na WhatsAppu? Ništa lakše

08.12.2022 u 09:19

Bionic
Reading

Iz tabora WhatsAppa stiže novitet koji korisnici društvenih mreža i određenih aplikacija znaju već odavno - mogućnost izrade personaliziranih avatara

Jedna od najnovijih mogućnosti koje će biti dodane WhatsAppu je mogućnost izrade personaliziranog avatara. Već odavno ih imamo u Facebook Messengeru i Appleovom iMessageu (i FaceTimeu), no sada ćete moći stvoriti sliku iz crtića u WhatsAppu.

WhatsApp je najavio da će se značajka početi uvoditi od 7. prosinca 2022., što znači da je moguće da još uvijek niste dobili ovu nadogradnju, no to je samo pitanje trenutka.

Kako izraditi avatar na WhatsAppu?

  • Otvorite WhatsApp > Postavke > Vaš avatar
  • Personalizirajte izgled svog avatara (boju kože, oblik lica, kosu, nos…)
  • Kada ste zadovoljni onime što ste napravili, pritisnite Spremi promjene i vaš će novi avatar biti dostupan u odjeljku Naljepnice u razgovorima.

Naravno, u odjeljak Avatar možete se vratiti u bilo kojem trenutku i promijeniti svoj izgled. Sve što je potrebno je ponoviti gore navedene postupke.

Kako koristiti avatar?

Kada želite odabrati avatar koji ćete koristiti u chatu, jednostavno dodirnite gumb emoji pored tipkovnice na dnu zaslona, odaberite opciju Naljepnica i trebali biste vidjeti svoj novi lik u punom sjaju. Jednostavno odaberite onu koja najbolje predstavlja emociju što je želite pokazati u chatu.

Kako postaviti svoj avatar kao profilnu sliku?

Vaš avatar nije namijenjen izražavanju osjećaja samo u razgovorima, jer možete ga koristiti i za kao profilnu sliku. Sve što je potrebno učiniti je otići u Postavke, dodirnuti svoju profilnu sliku i odabrati Uredi > Uredi, a zatim odabrati Koristi Avatar.

Sada će vas vaši prijatelji vidjeti kao ilustrirani lik iz crtića kada se pojavite u njihovim chatovima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Meta