METAVERZUM

Jeste li isprobali? WhatsApp od danas službeno podržava avatare

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 07.12.2022 14:09
  • Objavljeno 07.12.2022 u 14:09
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Meta

Aplikacija za dopisivanje dobila je mogućnost izrade i korištenja avatara u obliku profilne slike ili jedne od 26 prilagodljivih naljepnica

Avatari, prilagodljivi likovi koje možemo susresti na brojnim uslugama Mete (poput Facebooka i Instagrama) službeno su stigli i na WhatsApp, piše Verge.

Meta piše da se avatari mogu koristiti kao profilne slike ili poslati u obliku jedne od 36 prilagodljivih naljepnica. Funckija će od danas postati dostupna svim korisnicima, piše u Metinom priopćenju za javnost.

WhatsAppova značajka za avatare već je neko vrijeme dostupna beta testerima. Avatari su, naime, od listopada dostupni nekim (ali ne svim) korisnicima beta vetzije za Android i iOS. Očekuje se, doduše, da će svim mobilnim korisnicima postati dostupnima tijekom idućih par tjedana.

Metini avatari Metin su odgovor na virtualne prilagodljive likove dostupne na raznim drugim platformama i aplikacijama za dopisivanje. Dok Apple ima Memojije, Snap ima svoje Bitmojije, a Samsung svoje avatare zove AR Emoji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Meta

Virtualne naljepnice s naličjem korisnika najviše će od koristi biti Meti koja uvođenje značajke predstavlja kao nešto što ćemo jednog dana koristiti u metaverzumu.