INTERNET LAG

Kako bi to bilo da vam život 'zapinje' poput loših internet veza?

30.04.2014 u 08:37

Bionic
Reading

Ume.net je pružatelj internet usluga i dio energetske kompanije Umeå Energi u Švedskoj. Poznati su po tome da pružaju jednu od najbržih internetskih veza na svijetu (1000Mbit/s), a svakako postaju poznati i po neobičnom pokusu/promo-uratku u kojem pokazuju kakav bi bio stvarni život da je veza loša - i s kašnjenjem

'Ne biste prihvatili lagoffline, zašto biste to činili online?', postavlja pitanje pružatelj usluga ume.net u promo kampanji i pokusu koji uključuje korištenje Oculus Rift naočala opremljenih posebnim komadom softvera, Raspberry Pi računalom i kamericom.


Na naočalama koje su nosili volonteri je bilo moguće postaviti 'kašnjenje' prikaza stvarnog svijeta u određenoj mjeri, a kako to onda izgleda pogledajte u nastavku:


Naočale se moglo postaviti na simuliranje 'kašnjenja' prikaza od 0,33 sekunde ili čak tri sekunde, što je uzrokovalo potpuni krah stvarnog života i nemogućnost funkcioniranja u najjednostavnijim radnjama. Ume.net vjerojatno smatra da pružaju dovoljno kvalitetnu uslugu koja ni u najaktivnijim satima internauta neće biti zagušena.

S druge strane, dobro je što volonterima nisu dali neke kudikamo opasnije radnje - poput vožnje automobila - iako tu možda i postoji rješenje