OD 15. VELJAČE

Zagrebačka banka najavila veliku promjenu: Evo što trebate napraviti

02.02.2024 u 10:06

Bionic
Reading

Zagrebačka banka od 15. veljače ukida fizički token, nakon čega ga građani više neće moći koristiti za identifikaciju i potvrdu transakcija. Iz Zagrebačke banke podsjećaju građane da trebaju instalirati aplikaciju m-ZaBa, unutar koje se nalazi m-token (mobilni token) koji je potrebno ugovoriti

Iz Zagrebačke banke među ostalim ističu da je prednost aplikacije to što je besplatna, sigurna za korištenje, jednostavna i praktična, iako su stariji građani bili neugodno iznenađeni kad je ta vijest objavljena prošle godine, s obzirom na to da velik broj njih nema pametni telefon bez kojeg ni ne mogu, naravno, koristiti aplikaciju.

Zagrebačka banka objavila je detalje na svojim stranicama:

'Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija.

Buduće aktivnosti:

  • prijave u online bankarstvo putem interneta
  • potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta
  • sigurne kupnje karticama putem interneta te
  • prijavu u sustav e-Građani
  • moći ćete obavljati putem m-token aplikacije koja služi za iste svrhe kao i fizički token.

Iskoristite mogućnost besplatnog ugovaranja mobilnog tokena koji u potpunosti zamjenjuje fizički te omogućuje nesmetan rad s prethodno navedenim aplikacijama. Nalazit će se u vašem mobilnom uređaju zbog čega je praktičniji, sigurniji i dostupniji.

Zašto m-token?

Jednostavan je i pristupačan – nalazi se u mobitelu, tako da online bankarstvu, internetskoj kupnji ili e-Građanima možete pristupati bilo kad i bilo gdje. Ne trebate nositi sa sobom još jedan uređaj.

Siguran za korištenje – pokreće se unosom PIN-a koji znate samo vi i pomaže da ne postanete žrtvom prijevare, jer možete vidjeti elemente transakcije koju njime potvrđujete (npr. iznos plaćanja i trgovca kojem uplaćujete).

Besplatan je - m-token se može ugovoriti kao samostalna usluga ili kao dio on-line bankarstva u mobilnoj aplikaciji koje je za vas trajno besplatno.

Za korištenje m-tokenom potreban je mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu.

Fizički token ne trebate vratiti u poslovnicu.

Za dodatne informacije obratite nam se putem e-maila m-zaba@unicreditgroup.zaba.hr ili telefona 01/ 3789 785. Za ugovaranje m-tokena dođite u poslovnicu, a termin možete dogovoriti popunjavanjem obrasca', navode iz Zagrebačke banke.