BRAVE NEW WORLD

Jeste li prijavili projekt za hackaton vrijedan milijun kuna?

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 09.06.2016 13:28
  • Objavljeno 09.06.2016 u 13:28
hackaton Hub385 ilustracija računalo laptop

hackaton Hub385 ilustracija računalo laptop

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CityOS

Natjecanje u organizaciji Huba385 i fondacije CityOS iz San Francisca trajat će od 10. do 12. lipnja. Najbolji timovi ući će u šestomjesečni program razvoja, a pobjednika čeka investicija od milijun kuna

Kako smo već pisali, u sklopu festivala Brave New World bit će održan 48-satni hackathon namijenjen ljudima vještima u uradi-sam projektima, inovatorima, hakerima, razvojnim programerima, kreativcima i inženjerima.

Cilj hackathona je omogućiti razvoj pametnih softverskih rješenja za unaprjeđenje grada Zagreba koja će olakšati, pojeftiniti i učiniti kvalitetnijim svakodnevni život građanima glavnog grada.

Natjecanje u organizaciji Huba385 i fondacije CityOS iz San Francisca trajat će od 10. do 12. lipnja. Najbolji timovi ući će u šestomjesečni program tijekom kojeg će razvijati funkcionalne aplikacije i uređaje.

Na raspolaganju će im biti besplatan prostor za rad u Hubu385, pristup tehnološkom laboratoriju, oprema i vodstvo inozemnih i domaćih stručnjaka s iskustvom u pokretanju i razvijanju svjetskih startupova. Pobjednika čeka investicija vrijedna milijun kuna, namijenjena lansiranju projekta na globalno tržište.


Ovakav je hackathon već održan u Dubrovniku i Sarajevu, a rezultirao je implementacijom nekoliko projekata iz domene pametnog grada. Tako su, primjerice, razvijene aplikacije za traženje i plaćanje parkinga, za turizam, automatski sustav navodnjavanja baziran na senzorima za detekciju vlage i solarna klupa s mogućnošću punjenja mobitela i tableta.

Organizatori kažu kako su već zaprimili više od 150 prijava iz Hrvatske i regije. Prijaviti se možete do petka, 10. lipnja, na stranicama fondacije CityOS

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!