korisno

Jeste li isprobali ove izvrsne trikove za iPhone?

07.11.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Micanje ikona se na iOS-u do nedavno radilo samo na jedan način, no novi iOS 13 uveo je nekoliko novih i vrlo učinkovitih metoda

Najuobičajeniji način micanja ikona na iPhoneu je pritiskom na aplikaciju i čekanju da se ona počne migoljiti. Nakon što to učini, moguće ju je micati na rub ekrana ako ju želimo prebaciti na drugu 'stranicu'. Drugi način uključuje korištenje dva prsta i relativno je jednostavan.

Brzo micanje među ekranima

Umjesto da povučete ikonicu jednim prstom, držite ju jednim prstom i u isto vrijeme povucite drugim kao da mijenjate ekran.

  • +5
Raspakirali smo Apple iPhone 11 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Aplikacija će se prebaciti na drugi ekran elegantnije i malo brže nego što to radi standardnom metodom.

Selekcija više aplikacija odjednom

Druga učinkovita metoda micanja aplikacija omogućava micanje nekoliko aplikacija odjednom. Dok držite ikonicu koja migolji, samo joj privucite druge i one će biti izabrane kao skupina. Nakon toga samo povucite hrpu ikona na drugi ekran odvlačenjem do ruba ili gore spomenutim potezom prsta i sve će ikonice biti prebačene na novi ekran.

Novi, jeftiniji iPhone Izvor: Wochit / Autor: tportal

Kao mali zaključak naglašavamo da sve ove geste rade jedino ako se ikonice aplikacija migolje, odnosno ako ste aplikaciju pritisnuli i držali.