TKO VOLI...

Jaguar oživljava svoj legendarni coupe, a cijena je basnoslovna

  • Autor: Goran Vuzem
  • Zadnja izmjena 03.05.2017 09:45
  • Objavljeno 03.05.2017 u 06:46
Jaguar E-Type Reborn

Jaguar E-Type Reborn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jagaur

Tvrtka je sama počela s restauriranjem i prodajom svojeg legendarnog coupea iz 60-ih godina prošlog stoljeća, koji je na tržištu klasičnih automobila vrlo tražena roba

Restaurirani Jaguari E-Type su velik posao, što nije izbjeglo pozornost samog Jaguara, čija je Classic divizija pokrenula svoju novu E-Type Reborn uslugu. Baš kao i Land Roverov Classic program za tvornički obnovljenu Seriju 1 Landiese (automobil kojeg smo donedavno poznavali pod imenom Defender) i originalne Range Rovere, E-Type Reborn će prodavati mali broj ‘kao novih’ E-type Jaguara, potpuno obnovljene originalnim dijelovima od strane JLR Classic Works odjela. 

Početni kontingent od deset automobila će na prodaju izravno iz Classic Works odjela sa sjedištem u Coventryju, a bit će rezerviran za Veliku Britaniju, s obzirom na to da se radi o automobilima s upravljačima na desnoj strani. Prvi od deset primjeraka je E-Type Serije 1 iz 1965. godine sa 4.2-litrenim motorom snage 268 konja koji do 100 kilometara na sat s mjesta ubrzava za 7 sekundi, a maksimalna brzina mu iznosi 241 kilometar na sat.

Jaguar E-Type Reborn

Jaguar E-Type Reborn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

U doba svog predstavljanja javnosti, 1961. godine Jaguar E-Type bio je najbrži automobil na svijetu, te je za ono vrijeme imao izrazito rijetke disk kočnice na svim kotačima, kao i nezavisni ovjes sprijeda i straga. Kako točno Jaguar Land Rover Classic radi? Baza vozila je izvorno Jaguarova i obnovljena u Classic Works što je više moguće prema njihovim izvornim tvorničkim specifikacijama, koristeći zapise iz proizvodnje i crteže iz Jaguarove Heritage Trust fondacije.

Jaguar E-Type Reborn

Jaguar E-Type Reborn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Ovaj konkretan primjerak je prije restauracije imao 125.000 kilometara koje je u Kaliforniji prešao bez ijedne nezgode ili značajnijih oštećenja. Svi ‘kritični za sigurnost’ dijelovi su zamijenjeni, a svaki E-Type može biti nadograđen naprednijim dijelovima kasnijih (Serija 2 i Serija 3) E-Typeova, kao što su poboljšano hlađenje, kočnice i mjenjač. Naravno, uz dodatnu nadoplatu na osnovnu cijenu. Ona za Jaguar E-Type Reborn iznosi 338.000 eura. 

Jaguar E-Type Reborn

Jaguar E-Type Reborn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Jaguar E-Type Reborn

Autor: JaguarNederland

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!