LINDA YACCARINO

Izvršna direktorica X-a otkrila kako je raditi s Muskom

10.08.2023 u 20:18

Bionic
Reading

Linda Yaccarino, izvršna direktorica Twittera, sada poznatog kao X, rekla je da 'ima operativnu autonomiju za vođenje poslovanja, dok se tehnološki mag Elon Musk može usredotočiti na proizvode i dugoročnu viziju tvrtke'

U intervjuu za CNBC rekla je da su njihove uloge 'vrlo jasne'. 'Elon radi na tehnologiji i smišlja što je sljedeće, a ja to donosim na tržište', pojasnila je Yaccarino.

Nekadašnja izvršna direktorica NBCUniversala, najavljena u svibnju ove godine kao nova CEO Twittera, odnosno X-a. Zaposlila se ondje nedugo nakon što je intervjuirala Muska na događanju u Miami Beachu.

Rekla je da je X usredotočen na razvoj u 'aplikaciju za sve' koja bi uključivala obradu plaćanja i video pozive bez potrebe za telefonskim brojem.

Od njezina dolaska X je pokušao ponovno pridobiti oglašivače za koje su izvješća sugerirala da su masovno napustili platformu. Konkretno, tvrtka je ovog mjeseca najavila nove 'kontrole' koje omogućuju oglašivačima da izbjegnu da se njihovi tvitovi vide među 'neželjenim ključnim riječima i oznakama'.

'Vjerujemo da slobodno izražavanje i sigurnost platforme nisu u suprotnosti i želimo osnažiti brendove da se pridruže pod svojim uvjetima', napisala je na blogu X-a Élyana Thierry, voditeljica sigurnosti brenda.

Otkako je Musk prošle jeseni završio s akvizicijom platforme društvenih medija, samo 43 posto oglašivača nastavilo je plaćati prostor na X-u, izvijestio je CNN. New York Times je također izvijestio u lipnju da je X-ov prihod od oglašavanja u SAD-u pao za 59 posto na godišnjoj razini između travnja i svibnja.

  • +8
Linda Yaccarino Izvor: Profimedia / Autor: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia