IPHONE SE 2

Izgleda da Apple razvija još jedan iPhone srednje klase

30.01.2018 u 10:22

Bionic
Reading

Prema nedavno objavljenim (neslužbenim) informacijama, svijet bi ove godine mogao ugledati novi iPhone koji će cjenovno biti puno povoljniji od super-skupih flagshipa

Ako je vjerovati insajderima, stiže nam još jedan jeftini iPhone. 'Još jedan' koristimo s dozom opreza, s obzirom da je riječ o glasinama te s obzirom da Apple nije bio pretjerano oduševljen prodajom prvog SE iPhonea kojeg smo, podsjećamo, vidjeli 2015. Digitimes Research, odnosno tamošnji analitičar Luke Lin uvjereni su da će Apple iPhone SE nove generacije imati stakleno kućište, no ovog puta bez 3D senzora koji su stigli na iPhoneu X. Datum izlaska je navodno ljeto 2018.

Tajvanski web DigiTimes poznat je po nepreciznim prognozama, s time da im više snage leži u višestruko potvrđenim izvješćima iz samog lanca proizvođača dijelova nadolazećih uređaja. analitičari im, u drugu ruku, nisu jača strana, naglašava MacRumors.

  • +7
Kako se iPhone mijenjao kroz povijest? Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Kakav će to telefon biti?

Lin nije iznio detalje o veličini ekrana novog modela, no ono što je naglasio je staklena pozadina i prihvatljivija cijena. Tražite još glasina? Indijski tehno sajt Tekz24 tvrdi da će iPhone SE imati čip A10 Fusion, 2GB RAM-a, i 32GB ili 128GB kapaciteta, kao i bateriju od 1700 mAh.

Prošlog studenog kineski Economic Daily News objavio je članak u kojem tvrdi da će novi iPhone SE izaći u prvoj polovici 2018. te da će ga sastasviti Wistron u tvornici u Bengaluru u Indiji (mjestu gdje se danas sastavlja iPhone SE). Tajvanska kompanija TrendForce predviđa da Apple drugu generaciju iPhonea SE planira izdati tijekom 2018 kako bi pokrio tržište srednje klase.

Hoće li se išta od ovoga obistiniti, saznat ćemo kroz nekoliko mjeseci.