BIG BANG E

Iz Hublota stiže novi pametni sat vrtoglave cijene

03.06.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Nadolazeći pametni sat poznatog švicarskog proizvođača stiže s nizom zanimljivih značajki, a startna mu je cijena 5.200 američkih dolara

Švicarski proizvođač satova Hublot opet ulazi u tržište smartwatcheva i to s Hublot Big Bangom e, super luksuznim ručnim satom kojeg pokreće Wear OS i koji će vas unazaditi za oko 30 tisuća kuna.

Big Bang e dolazi u dvije glavne varijacije. Prva ima kućište od titana i košta 5.200 dolara, dok je druga izrađena od crne keramike i košta 300 dolara više. Oba uređaja dolaze sa OLED zaslonom dijagonale 42 mm prekriven safirnim kristalom, a pokreće ih Snapdragon Wear 3100, imaju 1 GB RAM-a, 8 GB zapremnine i bateriju od 300 mAh.

Sat dolazi s nekoliko značajki koje baš i ne susrećemo na Android uređajima poput praćenja mjesečevog kalendara i fiksnog izbora pozadinskih slika, a može mijenjati boju zaslona zavisno o vremenu dana.

Nije im prvi

Hublot je 2018. također razvio pametni sat pod imenom Big Bang Referee kojeg je prodavao po cijeni od 5,200 dolara. Ovakav sat prilično je netipičan za Wear OS koji u pravilu dolazi na jeftinijim uređajima koje je moguće kupiti za puno manje novca. The Verge također naglašava da Big Bang e ne koristi značajke GPS-a, no vjeruje da švicarski proizvođač više cilja ljubitelje skupih satova nego ljubitelje visoke tehnologije.

Big Bang e još nema službeni datum izlaska niti prednarudžbe, no službena sranica, bar za sad, omogućava predbilježbu za email mailing listu.