ČISTKA

Iz App Storea lete aplikacije koje odaju lokaciju

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 11.05.2018 08:51
  • Objavljeno 11.05.2018 u 08:51
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: PhotoMIX

U Appleu su počeli uklanjati aplikacije iz App Storea koje nisu u skladu s politikom korištenja podataka o lokaciji korisnika. Zasad se ne zna koliko ih je izbačeno

U Appleu su počeli uklanjati aplikacije iz App Storea koje nisu u skladu s politikom korištenja podataka o lokaciji korisnika. Točnije, na udaru su aplikacije koje vašu lokaciju dijele s trećim stranama bez vašeg znanja.

Prema smjernicama App Storea aplikacije ne smiju dijeliti podatke o lokaciji korisnika bez izričite privole korisnika, ili u neodobrene svrhe.

primijetili ste da je užasno spor?

Donosimo 14 savjeta s kojima ćete ubrzati svoj iPhone

Pogledaj galeriju
14

Autorima spornih aplikacija iz Applea su poslali upozorenja, a iz te su tvrtke također naglasili kako su razvojni programeri dužni riješiti se spornog računalnog koda, SDK-ova i dugih softverskih komponenti prije no što ponovno prijave svoju aplikaciju za uvrštavanje u katalog App Storea.

Izbačene aplikacije ne objašnjavaju korisnicima što se točno događa s njihovim podacima na primjeren način. Nije dovoljno tek zatražiti dozvolu za korištenje jer u Appleu žele da se priopći i kako će biti korišteni te s kime će biti podijeljeni.

Zasad nije poznato koliko je aplikacija zbog kršenja pravila završilo izvan App Storea, piše 9 to 5 Mac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!