MX Master 2S

Isprobali smo Logitechov moćni miš za istovremeni rad na više računala

 • Autor: Damir Rukavina
 • Zadnja izmjena 08.06.2017 16:18
 • Objavljeno 08.06.2017 u 16:18
MX Master 2S

MX Master 2S

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Najnovija poslovna perjanica iz Logitecha predstavlja skoro sve što bi poslovni korisnik želio, no pitanje je – je li on vrijedan vašeg vremena i novca

Predstavnici Logitechove serije MX Master oduvijek su mi odvlačili pažnju. Riječ je naime o višefunkcijskim miševima stvorenima za uspješnog poslovnog čovjeka kojemu jedno računalo jednostavno nije dovoljno. Kako bi prilagodili radnu sredinu ovakvom tipu korisnika, genijalci iz Logitecha smislili su miš koji odjednom može raditi na dva ili više uređaja. Sve što ga treba povezati je softver i bežična mreža.

MX Master 2S

MX Master 2S

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

O čemu se radi?

MX Master 2S izravni je nasljednik masivnog Mx Mastera, miša kojeg ni u jednom trenu ne biste mogli zamijeniti za gejmerskog. Riječ je naime o masivnom stolnom mišu koji može funkcionirati na USB-u i bežično te koji je napravljen za dešnjake. Ovome svjedoči neortodoksno oslanjalo za palac pored kojeg se nalazi dodatni skrol kotačić i dva navigacijska gumba. Sam miš mi je, kao nekome koji je prošlih deset godina proveo koristeći gejmerske periferije, na prvu ruku izgledao kao nešto preveliko i premasivno za praktičnu primjenu, no ako zbrojite dva i dva, njegova veličina i težina imaju savršen smisao.

Što se konkretnih razlika između prvog i drugog MX Mastera tiče, riječ je o tehničkom napretku senzora na 4000 dpi-ja, koji radi na svim površinama – od stola, preko radnih hlača, pa sve do prozirnog stakla.

MX Master 2S

MX Master 2S

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Za što ga koristiti?

Kako ga vrlo vjerojatno nećete koristiti za napucavanje s ekipom u Call of Dutyju, njegova ergonomija je savršena za odmaranje čitavog dlana. Tim rečeno, ako koristite bilo koji grip pored 'palma' koji podrazumijeva cijeli dlan koji se odmara na mišu, ovdje ćete imati gadnih problema. Sama tekstura i osjećaj držanja miša u ruci su donekle neobični zbog neortodoksnog dizajna, no nakon deset-dvadeset minuta moram priznati da nisam imao nikakvih problema. Štoviše, dodatni gumbi koje je moguće programirati putem Logitech Optionsa zbilja su vrlo praktični dodatak.

Jedina stvar na koju zbilja moram prigovoriti je kotačić miša koji je komično grbav i bučan. Riječ je o jedinom dijelu miša koji doslovno vrišti 'jeftinoćom'. Prebacivanje između rigidnog segmentiranog i slobodnog skrola ne pomaže situaciji i iskreno – ne mogu smisliti način na koji da opravdam ovaj loš dizajnerski potez. Ovo, da budem jasan, nimalo ne smanjuje funkcionalnost skrola, već samo upropaštava općenit dojam robusnosti.

MX Master 2S

MX Master 2S

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Glavni adut

No čak ni klimavi kotačić i neobični dizajn miša ne uspijevaju zasjeniti glavnu funkciju MX Mastera 2S, a to je mogućnost rada na više računala odjednom. Prava snaga ovog miša dolazi do izražaja nakon instalacije softverskog paket Options i u njemu aktivirate opciju Flow. Pomoću nje doslovno možete pomicanjem miša prema rubu ekrana prijeći na drugo računalo gdje nesmetano nastavljate s radom. Još jedna izvanredna stvar je funkcionalnost koju ovo donosi. Da, prije nego što pitate – moguće je kopirati podatke s jednog računala na drugo tako da ih doslovno 'povučete' s jednog desktopa na drugi. Također, cijela stvar funkcionira među operativnim sustavima, što znači da slike i tekst možete prebacivati s PC-ja na Mac i obratno. Jedini uvjet je da oba računala budu na istoj bežičnoj mreži. Prenošenje teksta je, očekivano, instantno, dok za slike treba malo čekati – ovisno o tome koliko vam je brza mreža.

Kako nastaje miš MX Master?

Izvor: Društvene mreže / Autor: Logitech

Kupiti ili ne?

Tim rečeno, najveća snaga ovog miša nije u dizajnu (koji je u najmanju ruku bezvezan), već u funkcionalnosti koja eksponencijalno ubrzava učinkovitost na radnom mjestu. Ako ste tip korisnika kojemu bi ova funkcija pomogla u svakodnevnom poslu, MX Master 2S je besprijekoran izbor. Ako vam multitasking nije na vrhu liste prioriteta, sačuvajte novac i svoje zadovoljstvo radije pronađite negdje drugdje.

Poslovni miš Logitech MX Master 2S

 • Vrsta: Višeplatformski miš
 • Povezivost: USB 2.0/Bluetooth 2.0
 • Dimenzije: 48.4 mm puta 85.7 mm puta 126.0 mm
 • Težina: 145.0 g
 • Baterija: 500 mAH (40 do 70 dana)
 • Cijena: 109 eura

Plus:

 • Besprijekorna funkcionalnost
 • Mogućnost rada na više računala odjednom
 • Masivnost

Minus:

 • Cijena
 • Kotačić za skrol ostavlja užasan dojam
 • +1

Logitech MX Master 2S

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi