NOVA ZNAČAJKA

Isprobajte: Pretraga u Google Driveu upravo je postala puno jednostavnija

17.02.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Kompanija je u sklopu nove nadogradnje za poznatu pohranu u oblaku uvela čipove za pretragu koji će kopanje za datotekama učiniti puno lakšim

Google je nakon uspješnog uvođenja u Gmail, značajku Search chips uveo i u Google Drive. Riječ je o pojednostavljenom sustavu pretrage koji korisniku uz par klikova omogućava sužavanje pretrage po lokaciji, vrsti datoteke, datumu izmjene, ljudima, zadacima i oznaci za podjelu, piše Verge.

Search chips može se koristiti unošenjem ključne riječi u traku za pretragu i izborom šest različitih minijaturnih okvira sa raznim prikazima pretrage. Biranjem jednog od 'čipova' filtrirat ćemo pretragu - primjerice, klikom na čip lokacije moći ćete birati želite li vidjeti datoteke koje su bilo gdje na Driveu, unutar My Drivea, podijeljene s vama, označene zvjezdicom ili poslane u koš za smeće.

Google je ograničen sustav pretrage krio u filtrima za pretragu koji se pozivaju putem kartice smještene u traci za pretragu. Uvođenjem olakšane pretrage odmah iznad rezultata pretrage trebao bi olakšati svako traganje za odbjeglim datotekama.