TEHNO PREPORUKA

Ispecite kokice: Ovo su najbolje aplikacije za strasne filmoljupce

11.09.2022 u 15:46

Bionic
Reading

Ako volite filmove, jednostavno morate instalirati ove aplikacije za Android i iPhone. Riječ je o esencijalnim programima za ljubitelje filmova

Gledanje filmova uvijek je dobar način završavanja hektičnog tjedna ili dobre stare zabave uz prijatelje i obitelj. Premda ćete na internetu pronaći beskonačnu količinu foršpana i preporuka, ponekad nije baš lako pronaći sve što želite znati o nekom filmu. Sakupili smo pet korisnih aplikacija koje će vam pomoći pri gledanju i izboru dobrih filmova.

IMDb

Aplikacija IMDb, kao i stranica, služi kao jako dobro mjesto za otkrivanje novih filmova, kao i mnogih vijesti i informacija o industriji zabave. Možete ju koristiti kao ekstenziju stranice ili kao alat za otkrivanje novih stvari za gledanje.

Uz veliku kolekciju recenzija, foršpana i informacija o zvijezdama koje glume u filmovima, sigurno ćete pronaći nešto što vas zanima. Također imate opciju stvaranja računa pomoću kojeg možete ocjenjivati filmove koje ste gledali, pratiti glumce i dobijati nove informacije o filmovima koji vas zanimaju. IMDb možete instalirati na iOS-u i Androidu.

Netflix

Aplikacija za Netflix esencijalan je dio smartfona svakog ljubitelja filmova. Premda je usluga dostupna još od devedesetih, Netflix se streamingu posvetio tek 2007. Aplikacija je od tad postala jednom od najpopularnijih, uz tisuće filmova i TV emisija u ponudi.

Ako ste neodlučni oko preuzimanja aplikacije, recimo samo da propuštate puno. Program ima hrpe korisnih vodiča i još veći broj jako dobrih serija. Jedna od previđenih opcija za netflix je Fast Laughs, značajka koja uzima isječke i aranžira ih u format TikToka. Netflix je dostupan na iOS-u i Androidu, a za korištenje treba platiti pretplatu.

HBO Max

HBO Max, lansiran 2020. izvrsna je aplikacija i usluga za streaming. Ona radi isto kao Netflix te dozvoljava stvari poput spremanja videa na uređaj i pokretanje istih kad god želite. Također ih možete gledati s bilo kojeg uređaja, uključujući PC, TV ili tablet. Kao i u slučaju Netflixa, za uslugu trebate plaćati mjesečnu pretplatu. HBO Max dostupan je na iOS-u i Androidu, a za korištenje treba platiti pretplatu.

RunPee

RunPee je korisna aplikacija za filmoljupce koja olakšava odlaske na WC tako da vam prepriča što se desilo dok ste bili odsutni. Scene koje mogu biti dosta dosadne i koje nisu vezane uz glavnu priču. Da, RunPee će vam reći kad te scene dolaze. Aplikacija također prepričava što ste propustili ako ste zakasnili u kino te vas obavijestiti ako film ima scene nakon odjavne špice (naša omiljena značajka). RunPee možete skinuti na iOS-u i Androidu.

Guess The Movie

Koliko mislite da znate o filmovima? Možete li prepoznati filmove samo po slici ili sceni koju ste u njemu vidjeli? Guess The Movie je filmski kviz koji testira vaše znanje o filmovima prikazivanjem raznih scena. U igri postoji 20 razina zabavnih minimalističkih plakata prema kojima morate otkriti o kojem se filmu radi.

Ako imate sreće, vidjet ćete poznato lice ili logotip kojeg možete prepoznati ili možda čak - otkrijete zanimljivu scenu koja vas potakne da pogledate neki film vrijedan gledanja. Uz stotine slagalica i zadataka, kviz je jako dobar način za ubijanje vremena i vježbu sjećanja. Guess The Movie možete preuzeti na iOS-u i Androidu.