SURADNJA SA ZIP-OM

Iskon pokreće telekom startup inkubator

20.06.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Program Iskon.Startup uključuje investicije seed i in-kind, prostor za rad te prijenos i razmjenu znanja iz svih područja, od tehnološkog, preko prodajnog, marketinškog, financijskog pa sve do strateškog promišljanja

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) i Iskon potpisali su ugovor o suradnji, kojim Iskon postaje jedan od ključnih partnera prvog poslovnog inkubatora u Hrvatskoj.

Cilj ovog sporazuma je zajednički rad na poticanju inovativnog poslovanja, razvoju startup ekosustava te poticanju startup kulture u Hrvatskoj i regiji.

Suradnja sa ZIP-om ujedno je i sastavni dio Iskon.Startupa, prvog telekom startup programa u Hrvatskoj.

Iskon već duže vrijeme prati startup scenu, a vlastitim programom želi pridonijeti širenju i razvoju inovativnosti te postati jedan od vodećih igrača u regionalnom startup tržištu.

Program Iskon.Startup uključuje investicije seed i in-kind, prostor za rad te prijenos i razmjenu znanja iz svih područja, od tehnološkog, preko prodajnog, marketinškog, financijskog pa sve do strateškog promišljanja.

Mladim poduzetnicima Iskon također osigurava okruženje za testiranje ideja, usluga i proizvoda. Tako će dobiti priliku za suradnju s tvrtkom koja je i sama prošla put od startupa do jedne od vodećih telekomunikacijskih tvrtki u zemlji, uz otvaranje mogućnosti zajedničkog nastupa na domaćem tržištu, ali i na regionalnom i globalnom.

Timovima u ZIP-u Iskon kao partner omogućuje pristup znanju i tehnologijama o kojima ovisi uspjeh većeg dijela njihovih projekata. Osim navedenog, Iskon će na razne druge načine pomagati realizaciji projekata, posebno kroz sustav mentoriranja.

S druge strane, Iskon kao partner ZIP-a ima pravo na rani uvid u razvoj startup projekata te prvenstvo u testiranju inovacija, a time i pristup budućim potencijalnim partnerima.

'Inovativnost, drugačiji pristup, usmjerenost na razvoj te strast za onim što radimo oduvijek su bili dio Iskonove poslovne kulture. Stoga su suradnja sa ZIP-om i Iskonov angažman oko startupova općenito, za nas prirodni i očekivani.

Drago nam je što možemo podržati poduzetničke ideje od kojih će neke, siguran sam, u budućnosti činiti okosnicu suvremenog gospodarstva', izjavio je Saša Kramar, predsjednik uprave Iskona.

'Suradnja s Iskonom nam je izuzetno važna jer sadašnjim i budućim startupovima u ZIP-u osigurava podršku jedne od najpropulzivnijih tvrtki s područja interneta i elektroničkih komunikacija.

Veseli nas da smo kroz Iskon dobili partnera koji izgradnju startup kulture prepoznaje ne samo kao nešto što ima značajan poslovni potencijal, nego i kao fenomen koji pridonosi općem razvoju društva', izjavio je Ivo Špigel, predsjednik ZIP-a.