NOVA PRAVILA

Instagram uvodi strožu cenzuru sadržaja, golišave i nasilne fotografije imat će manje posjetitelja

11.04.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Na Instagramu je moguće naći hrpe fotografija oskudno odjevenih modela i memova na rubu dobre strane ukusa. Od sad bi takav sadržaj mogao početi bilježiti slabiju posjećenost

U popularnoj društvenoj mreži su, naime, počeli ograničavati širenje objava koje smatraju nedoličnima, a koje nisu nužno u suprotnosti s njihovim smjernicama za zajednicu.

Na udaru bi se tako mogli naći, recimo, seksualno sugestivne objave koje ne prikazuju seksualni čin ili golotinju. Isto tako bi manje posjeta mogao početi bilježiti mem koji ne promiče govor mržnje ili zlostavljanje, ali je ipak neukusan, nepristojan, nasilan ili uvredljiv.

Takvom sadržaju mogao bi biti uskraćen pristup široj zajednici u kategoriji Explore i stranicama s hashtagovima, što bi moglo značajno smanjiti broj pregleda i privlačenje novih pratitelja.

DRUŠTVENE MREŽE

Pravila za Instagram koja ne želite zaobići

Pogledaj galeriju

Nova pravila dio su nastojanja Facebooka, u čijem je Instagram vlasništvu, da svoje jato aplikacija učini sigurnijim i ugodnijim za korištenje.

Nepoćudni sadržaj tražit će moderatori sadržaja koristeći algoritme i strojno učenje. Neće biti uklonjen iz feeda i Stories, ali bi mogao biti prikazan niže nego inače.

Tvorci sadržaja zasad nemaju jasne smjernice kakav bi se točno sadržaj mogao naći na meti administratora jer ih Instagramova pravila i uvjeti korištenja ne navode. Tek sad je objavljeno kako je riječ o nasilnom, šokantnom, seksualno sugestivnom sadržaju, dezinformacijama, spamu te sadržaju koji nije preporučljiv (što god to značilo), piše Tech Crunch.