NESREĆI NIKAD KRAJA

Insajderi najavljuju: Sony će zbog globalne nestašice čipova dodatno smanjiti proizvodnju PlayStationa 5

11.11.2021 u 13:52

Bionic
Reading

Jedna od najtraženijih konzola nove generacije zadržat će status tražene robe. Ako su glasine istinite, novih PlayStationa 5 će tijekom praznika biti još manje

Sony već danas ima probleme sa dosezanjem potražnje za novom konzolom PlayStation 5. Kompanija je, izvještava Verge, dodatno smanjila internu prognozu broja isporučenih uređaja za ovu financijsku godinu. Bloomberg tvrdi da će Sony između travnja 2021. i ožujka 2022. umjesto planiranih 16 milijuna konzola uspjeti proizvesti samo 15 milijuna

Sony je javno predvidio da će ove financijske godine prodati 14.8 milijuna konzola, što znači da ovo, makar nije velika revizija, pokazuje da će opskrba konzolama biti manja do daljnjega. 16 milijuna jedinica bi Sonyju omogućilo da dosegne ovogodišnji cilj i osigura dovoljno uređaja za početak iduće godine.

Sony navodno najveće probleme ima u poljima logistike i opskrbe komponentama. Bloombergovo izvješće navodi da isporuke komponenata ne dolaze na vrijeme te da je sve uzrokovala nedoslijedna isporuka cjepiva nužnog za siguran rad proizvodnje.

Sony je tako predvidio 22.6 milijuna prodanih PlayStationa 5 do travnja iduće godine, no njegovi partneri proizvođači navodno smatraju da će taj cilj biti jako teško doseći. Drugim riječima - ako planirate kupiti PS5, pripremite puno strpljenja.

Nintendo je također pod udarom krize - kompanija je predviđen broj prodanih konzola Switch za ovu financijsku godinu smanjila za 1.5 milijuna, a slična je situacija zadesila i nadolazeći Valve Deck koji se upravo susreo sa dvomjesečnom odgodom te se u rukama fanova neće naći sve do veljače.