SAJMOVI

Inovacija, književnost i zabava idućeg tjedna stižu na Velesajam

04.11.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Od 8. do 13. Listopada Zagreb će biti bogatiji za čak tri velika kulturno tehnološka zbivanja. Na velesajmu se održavaju veliki sajmovi Ifogamer by Reboot, Inova i Interliber

Sajam se održava u 9 punih paviljona, a izlagat će 950 izlagača iz 32 zemlje na ukupnoj površini od 32000 četvornih metara. Tako obožavatelji knjiga mogu uživati u 39. međunarodnom sajmu knjiga i učila. Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja nakladnike i knjižare platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja te ove godine okuplja 300 izlagača iz 12 zemalja na 13000 kvadratnih metara.

Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi poput radionice stripa, crtanja, igara itd.

Infogamer by Reboot 2016 u svom petom izdanju nastavlja rasti u uvrštava se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih gejming sajmova u Europi. Sajam će se održavati u pet paviljona na površini većoj od 15000 kvadratnih metara izložbenog prostora na kojem će se predstaviti više od 200 izlagača iz 16 zemalja.

Fokus događanja bit će na predstavljanju najnovijih videoigara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara te velikih internacionalnih Esports turnira. Bit će dostupno više od 600 igraćih jedinica te 100 uređaja za virtualnu stvarnost.

Ovogodišnji Reboot Infogamer prerast će svojom veličinom neke od najutjecajnijih europskih sajmova te se svrstava uz bok najvećih.Povećao se i broj velikih izdavača te samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i hardvera za gejming.

Inova je treća najstarija izložva inovacija na svijetu i druga najveća ovogodišnja europska izložba inovacija, a održat će se od 9. Do 12. 11. 2016. Inova je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971. Godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada.

Ovogodišnja izložba prigoda je za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. Dugogodišnja poslovna suradnja Hrvatskog saveza inovatora sa inozemnim organizacijama inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPO (World Inventors and Intellectual Property Associations), zadovoljstvo izlagača posjetom i medijskim praćenjem na prijašnjim izdanjima Inove temelji su današnjeg dolaska 450 inovatora iz 22 zemlje svijeta.

Ulasci na sve Interliber i Inovu bit će besplatni, dok će jednodnevna ulaznica za Infogamer košta 40, a šestodnevna 90 kuna.