SELO MOJE KONZOLAŠKO

Indie hit Stardew Valley ovog prosinca dolazi i na konzole

01.12.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Mnogi igrači na prvu loptu ne bi RPG-e s temom poljoprivrede i uzgoja kokoši uboli štapom od dva metra, no Stardew Valley je pokazao suprotno! Štoviše, toliko je postao popularan da uskoro dolazi na Xbox One i PlayStation 4

Podsjetimo, igra je prošle godine došla na PC i planula. Njezin autor je - jedan čovjek. Eric Barone na Stardew Valleyju je neprekidno radio četiri godine te je ubrzo nakon njenog izlaska postao milijunaš.

Igra se tijekom prva dva mjeseca na tržištu prodala u preko dva milijuna primjeraka što je za nezavisnu igru skoro nezamislivo. Niz nadogradnji i nevjerojatno zarazni gameplay ponukao nas je da joj kao i većina sajtova dodijelimo čistu peticu. Ako vas zanima zbog čega smo ostali zabezeknuti blagodatima jednostavna života, bacite pogled na našu recenziju

Nego, nazad na konzolašku verziju Stardew Valleyja. Microsoft je nedavno s ponosom potvrdio kako će igra na njegov Xbox One stići 14. prosinca. Autor je nakon toga naglasio da će igra na PlayStation 4 stići dan prije, odnosno 13. prosinca te usput prokomentirao što se zbiva s verzijom za Wii U.

'Gledajući na Wii U i trenutačno stanje tržišta igara, donijeli smo vrlo tešku odluku da prebacimo razvoj Stardew Vallejya na novi Nintendo Switch', kaže Barone.