ruši granice

Imamo barem devet dokaza da je Samsungov Galaxy S9 najbolji smartfon ikad

22.03.2018 u 06:33

Bionic
Reading

Novi top model pametnog telefona poznatog južnokorejskog proizvođača dolazi s brojnim korisnim značajkama i mogućnostima. Evo devet razloga zašto biste ga trebali odabrati

1. Kamera odlično snima pri lošijoj rasvjeti

Samsung nas je već navikao na sjajne kamere u svojim pametnim telefonima, ali Galaxy S9 ide još nekoliko koraka dalje jer dolazi sa stražnjom kamerom s 12 MP i otvorom blende f/1.5, najvećim dosad ugrađenim u smartfon ikad. Zahvaljujući tome što se može prebaciti i na otvor blende f/2.4, kao i naprednom softveru, kamera se može pametno prilagoditi svjetlu poput ljudskog oka.

2. Super usporeni snimci kojima ništa ne promiče

Kamera na Galaxyju S9 ima značajku Super Slow-mo koja snima usporene snimke na dosad neviđenih 960 sličica u sekundi za dojmljive, pa i dramatične snimke sportskih događanja, dječje igre ili kućnih ljubimaca u akciji, recimo. Uhvatit će automatski kretanje čim ono što snimate uđe u kadar ako aktivirate značajku Motion Detect, no možete namjestiti i da to učinite osobno.

3. Inteligentno skeniranje bez premca

Galaxy S9 jedinstven je po načinu na koji vas prepoznaje koristeći biometriju. Njegov Intelligent Scan kombinira tehnologiju prepoznavanja lica i čitač rožnice oka kako bi na posve pouzdan način ustanovio kako ga baš vi želite otključati i koristiti, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Kad jedan način ne radi, aktivira drugi i obrnuto. Zar to nije super?

4. Maštoviti animirani emotikoni u proširenoj stvarnosti

Pomoću Samsungovog AR Emojija i pametne kamere osnažene algoritmima strojnog učenja možete pokazati kako se osjećate koristeći do 18 različitih animiranih avatara, ali i preobraziti se u lik iz crtića koji izgleda, zvuči i ponaša se baš poput vas. Rezultat, naravno, možete poslati kao poruku ili podijeliti na društvenim mrežama.

5. Stereo zvučnici i slušalice

Stereo zvučnike - glasnije od onih ugrađenih u Galaxy S8 - i slušalice za Galaxy S9 naštimali su u poznatoj tvrtki AKG, a dolaze i s tehnologijom surround zvuka Dolby Atmos za zaokruženo zvučno iskustvo pri uživanju u igrama i multimedijalnim sadržajima. I da - još uvijek se ne morate odreći svojih omiljenih žičnih slušalica!

6. Mobitel, ali i računalo

Galaxy S9 možete, upotrijebivši Samsungov dodatak Dex, s lakoćom povezati s monitorom i tipkovnicom te koristiti kao stolno računalo. A računalni miš? Više vam ne treba - možete koristiti zaslon smartfona umjesto njega!

7. Fantastičan beskonačni zaslon

Infinity Display postavio je novi industrijski standard zaslona bez obruba i uveo nas u eru igranja i gledanja na cijeloj prednjoj površini mobitela i pod izravnim sunčevim svjetlom, ako je potrebno. Uz to je taj SAMOLED zaslon i 15 posto svjetliji od onog ugrađenog u Galaxy S8.

8. Ljubičasto, volim te ljubičasto

Galaxy S9 dolazi i u boji kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti među vrhunskim pametnim telefonima. Kako izgleda ljubičasti smartfon? Pa, suptilno i elegantno, a ipak se ističe u moru sličnih uređaja. Ako vam ljubičasta nije po volji, tu su plava i crna izdanja.

9. Bixby

Galaxy S9 dolazi s novim izdanjem Androida 8 Oreo. No posebnu pozornost trebate obratiti na - Bixbyja. Taj je digitalni osobni pomoćnik nadograđen i unaprijeđen. Između ostalog, nudi prijevod teksta u realnom vremenu i može vam reći koliko ima kalorija u hrani koju jedete. Uz to, uputit će vas na zanimljivosti koje se nalaze u vašoj blizini, a može i razgovarati s aplikacijom za upravljanje uređajima iz domene interneta stvari.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji sa Samsungom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.