HOGWARTS LEGACY

Igra o Harryju Potteru zabilježila masovan uspjeh, spremaju nova iznenađenja

11.01.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Sudeći prema rekordnoj prodaji i nedavnom svrgavanju Call of Dutyja s trona najprodavanije igre, sve je izvjesnije da ćemo uskoro vidjeti još videoigara iz svijeta Harryja Pottera

Nakon što je konačno zbacio Call of Duty franšizu s pozicije višegodišnje najprodavanije igre godine, Hogwarts Legacy sada gradi vlastitu ostavštinu kroz priču o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Avalanche Software

Unatoč kontroverzi s J.K. Rowling i nedobivanjem nagrade na dodjeli nagrada za igru godine, Hogwarts Legacy prodan je u nevjerojatnih 22 milijuna primjeraka, uključujući dva milijuna samo u prosincu – 10 mjeseci nakon inicijalnog izdanja, izvijestio je Warner Bros.

Izdanje za Nintendo Switch pomoglo je igri da se popodne na vrh ljestvice, srušivši naoko nepobjediv Call of Duty na drugo mjesto.

Predsjednik Warner Bros Gamesa David Haddad u nedavnom je intervjuu za Variety potvrdio da kompanija nije završila sa svijetom čarobnjaka te da bismo uskoro mogli vidjeti najave za još igara.

Jedna stvar koju nismo vidjeli u Hogwarts Legacyju bio je Quidditch, popularna sportska igra iz svijeta Harryja Pottera, što je dalo naslutiti da Warner Bros možda planira nešto u tom smjeru. To je kompanija potvrdila kasnije prošle godine najavivši naslov koji će se baviti upravo tim sportom jahanja na metli - nešto što su namjerno izbacili iz Hogwarts Legacyja jer je 'razvoj mehanika za Quidditch bio u beta fazi'.

Uz sulude statistike koje spominju 707 milijuna odigranih sati igre, Hogwarts Legacy je očigledno postao omiljenom igrom mnogim ljubiteljima digitalne zabave.

Osim ponovne potvrde namjere da se igra Quidditch plasira na tržište, Haddad je također spomenuo 'niz drugih stvari (koje) će omogućiti obožavateljima da budu dio ovog svijeta i priča i likova na sve dublje i dublje načine', prenosi ReadWrite.