MOP 3

Idete li u Varaždin na besplatni festival multimedije?

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.05.2014 07:04
  • Objavljeno 15.05.2014 u 07:01
Fran Mubrin Damir Vusić

Fran Mubrin Damir Vusić

Izvor: Promo fotografije / Autor: J. Mrazović

MOP 3 bit će održan od 22. do 24. svibnja u Varaždinu. U fokuus festivala bit će multimedija i digitalna kultura, koju će promovirati nizom predavanja, prezentacija i radionica u Palači Herzer, ali i raznolikim programom na lokacijama u centru grada

Organizator festivala je udruga MOP, koju čine sadašnji i bivši studenti Sveučilišta Sjever, a generalni pokrovitelji festivala su Sveučilište sjever i Studentski zbor Sveučilišta Sjever.


'Festival je prvenstveno namijenjen mladim kreativcima, studentima, glazbenicima, dizajnerima, dizajnerima interakcija, video umjetnicima, fotografima, animatorima i svima koji se multimedijom bave na direktan ili indirektan način', rekao je Fran Mubrin iz udruge MOP prilikom predstavljanja festivala medijima.

To, naravno, ne znači kako ne možete svratiti ni ako ne znate ama baš ništa o tome.

Kao uvertira festivalu, u srijedu u kinu Galerija bit će prikazan Jobs, biografski film o Steveu Jobsu s Ashtonom Kutcherom u glavnoj ulozi.

Tijekom tri festivalska dana 26 predavača - vodećih dizajnera i kreatora digitalnih sadržaja - kroz kratka i dinamična obraćanja posjetiteljima prezentirat će svoje projekte i podijeliti svoja teorijska i praktična znanja.

MOP 3 bit će upotpunjen i zanimljivim zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput partyja na Podrumskoj sceni Rogoz varaždinskog kazališta i u atriju tvrđave Staroga grada (koji će biti obogaćeni multimedijalnim intervencijama) te interaktivnim projektom Whatever Dance Toolbox izvedbene skupine BADco. u suradnji s festivalom Dani suvremenog plesa.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Više:MOP 3

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!